PUSIĆ O PROMAŠAJIMA HRVATSKIH VLADA

‘O birokratskim barijerama pričamo već 15 godina, a one su još uvijek tu’

 Goran Mehkek / CROPIX

Vesna Pusić , šefica hrvatske diplomacije, u razgovoru za Hinu je, među ostalim, progovorila i o nesupjesima njezine, ali i bivših vlada.

- Kad je riječ o neuspjesima, rekla bih da niti jedna Vlada do sada nije uspjela stabilizirati gospodarstvo. Ne kažem da nije bilo boljih i lošijih razdoblja, ali ona su bila rezultat boljih ili lošijih okolnosti na europskom i svjetskom gospodarskom području, a ne sustavnog djelovanja hrvatskih vlada - dodala je Pusić, ističući da i danas, kao i prije desetljeća, govorimo o smanjenju birokratskih barijera za strane ulagače, zato i danas, kao i prije deset-petnaest godina, govorimo o potrebi pojednostavljenja poreznog sustava. Dakle, govorimo, planiramo, započinjemo - a rezultat je da imamo komplicirane zakone i dozvole na koje se čeka po više godina.

Dobit za cijelu regiju

Ministrica Pusić u svojim je izjavama isticala da će Hrvatska, kao članica EU, voditi politiku koja će biti usmjerena prema regiji, a u razgovoru za Hinu ocijenila je da ulaskom Hrvatske u EU neće profitirati samo Hrvatska već i cijela regija.

- Često sam govorila da je ovo proširenje proširenje sa zadatkom, a taj zadatak je zajedno s regijom raditi na jačanju eurointegracijskih procesa i stabilizaciji regije - istaknula je.

Gošća na summitu

Šefica hrvatske diplomacije najavila je da će se 14. siječnja u Bruxellesu sastati s europskim povjerenikom Štefanom Füeom, a nakon toga predstoji odlazak u Santiago de Chile na summit EU - Latinska Amerika. Ministrica Pusić će u siječnju sudjelovati i na redovnom sastanku Vijeća za vanjske poslove EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:31