INCIDENT U BUDVI

'BOG VAS JE SPASIO VEČERAS, SLJEDEĆI PUT ĆU VAS SVE POBITI!' Teror nad Hrvatom u crnogorskom primorju

Stipe Borovac iz Metkovića i Vladimir Ivanović iz Beograda vjerovatno neće skoro poželjeti da dođu na crnogorsko primorje nakon onoga što im se dogodilo 21. srpnja u Budvi u ranim jutarnjim satima
Budva, 210708. specijal JutarnjiUlaganje u crnogorski turizam. U prvom redu plaza a odmah iza nje su kuce i apartmani natrpani jedan na drugoga. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

Stipe Borovac iz Metkovića i Vladimir Ivanović iz Beograda vjerovatno neće skoro poželjeti da dođu na crnogorsko primorje nakon onoga što im se dogodilo 21. srpnja u Budvi u ranim jutarnjim satima. Ivanović tvrdi da su bez ikakvog povoda na njega, njegovog prijetelja Borovca i njihove djevojke nasrnuli službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Nikola Laušević i njegov prijatelj Davor Vuković službenik Ministarstva održivog razvoja Crne Gore, piše Slobodna Dalmacija.

Ivanović tvrdi da je nakon večernjeg izlaska, oko 4,30 sati krenuo sa svojim prijateljem Borovcem i njihovim devojkama u jedan od objekata brze hrane u gradu:

- Borovac i ja smo krenuli kupiti hranu a naše devojke su nastavile šetnju prema plaži. Usput su ih zaustavila dva nepoznata momka i započela komunikaciju s njima. Vrlo brzo smo se Borovac i ja pridružili društvu i uključili se nenametljivo u konverzaciju, ipak dajući do znanja vidno pijanim momcima da se radi o našim devojkama. Osjetili smo da im smeta naše prisustvo - priča Ivanović i dodaje:

- Laušević ubrzo vadi službenu iskaznicu ANB kako bi priveo Borovca, mene i naše devojke. Ubrzo potom njegov prijatelj fizički napada mene a Laušević Borovca te nakon kratkog fizičkog obračuna dolazi policijska patrola policije i sve nas privodi u Policijsku stanicu Budva.

Ubrzo poslije tog nemilog događaja doznajemo da se radi o bivšem službeniku ANB i sadašnjem službeniku Ministarstva održivog razvoja i turizma Davoru Vukoviću (34) iz Podgorice te službeniku ANB Nikoli Lauševiću (33) iz Podgorice- ispričao je Ivanović za crnogorske medije dodajši kako im je u policiji rečeno da su privremeno lišeni slobode.

- Vrijeme je prolazilo te smo shvatili da iako potpuno nevini, ovaj događaj može po nas imati vrlo negativne posljedice jer se incident dogodio s bivšim i sadašnjim službenicima ANB. Ubrzo su nam pripadnici ANB koji su ubrzo došli pomoći svojim kolegama predlaži "pomirenje" s Lauševićem i Vukovićem.

Prihvatili smo jer znamo koliki je utjecaj ANB u Crnoj Gori ali i mogućnosti policije da nam bez razloga produlje pritvor- ispričao je Ivanović podgoričkim "Vijestima" iz kojih doznajemo da su nakon "pomirenja" svi odvedeni kod suca za prekšaje koji im je izrekao kazne zbog kršenja javnog reda i mira, odnosno fizičkog obračuna dok su policijski službenici MUP CG u civilu Laušević i Vuković kažnjeni i zbog prijetnji Metkovčaninu i Beograđaninu u policijskoj stanici u Budvi.

Tada je, nauime, bivši agent a sadašnji službenik Ministarstva održivog razvoja CG Metkovčaninu i Beograđaninu zaprijetio:

- Bog vas je spasio večeras, sljedeći put ću vas sve pobiti ! -dok je još aktivni policajac tu prijetnju prisnažio ustvrdivši:

- Samo vas je Bog spasio, p.... li vam materina !

Kako smo doznali, prijatelji iz Metkovića i Beograda sa svojim djevojkama ubrzo odlaze iz Budve i Crne Gore zaključivši da, vjetrojatno, neće ubrzo ponovno doći u zemlju gdje "agenti Službe sigurnosti turistima prijete službenim iskaznicama, imaju mogućnost bezrazložnog napada i udaranja te privođenja turista u policijsku postaju u kojoj s nadređenima iznalaze kako krivnju prebaciti na drugu stranu".

Recinmo i to kako je postupak agenata crnogorske Službe sigurnosti ANB naišao na opću osudu građana te zemlje koji u ogorčenju traže da se službenici ANB trajnu suspendiraju s posla kojim su obrukali crnogorski turizam", piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:00