SPAKIRANI KOFERI

BRAČNI BRODOLOM Slavko i Iva Goluža razvode se nakon 11 godina braka

“Uspjesi dođu i prođu, ali obitelj je početak i kraj svega. Moja je obitelj uvijek uz mene i u danima pobjede, ali i poraza. Svjestan sam da je moj izostanak iz kuće velik teret s kojim se moja obitelj mora nositi, zato skidam kapu supruzi koja je predivna žena i koja bez ikakvih problema drži četiri kuta naše kuće u danima mog izostanka, ali i sinu koji izrasta u predivnog dečka. Da nemam njihovu bezuvjetnu podršku, sve bi bilo mnogo teže, a uz to, ne bi imalo istu težinu”, izjavio je prije nepuna tri mjeseca izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža (41) za jedan hrvatski časopis, nakon povratka iz Španjolske odlakle su se naši rukometaši vratili s brončanom medaljom.

No bračna sreća ipak nije potrajala, a Iva Goluža navodno je prije mjesec dana spakirala kofere i nakon 11 godina braka napustila svoga supruga. A sa sobom je, otkrivaju prijatelji para, povela i njihova sina Ivana (10). Papire za rastavu navodno je predala Iva, a prijatelji para otkrili su da je prvo ročište već održano. Slavko nije htio komentirati je li razlog bračnog kraha treća osoba, a Iva nije odgovarala na medijske upite. Njihovi prijatelji rekli su da je par planirao spasiti brak još jednim djetetom, no od toga su odustali i odlučili se na rastavu.

Što je pravi razlog za krah braka rukometnog reprezentativca ostaje nepoznanica, no njegova se supruga lani, kada su proslavili 10. obljetnicu braka, požalila medijima da svog supruga rijetko viđa.

“Po cijele dane ga nema doma. Ili je na sastanku u Hrvatskom rukometnom savezu, ili je na pripremama s reprezentacijom. Poljubimo se ujutro, potom svatko ode na svoju stranu, i vidimo se tek navečer. Ili kad se s putovanja vrati kući”, rekla je lani sada već bivša gospođa Goluža. Možda je upravo česta odvojenost kumovala udaljavanju supružnika, koji su odlučili krenuti svatko svojim putem. Osim bronce u Španjolskoj, rukometna reprezentacija pod vodstvom Slavka Goluže u samo godinu dana osvojila je i brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Srbiji, a potom i na Olimpijskim igrama održanima u Londonu prošloga ljeta. Premda je nizao poslovne uspjehe, Slavko je uglavnom bio odsutan iz obiteljskog doma. Osim obaveza prema reprezentaciji, Goluža je vodio i hrvatskog prvaka, rukometni klub Zagreb, no te se funkcije nedavno odrekao, upravo zbog prevelike angažiranosti.

Kada je Iva Goluža 1996. godine upoznala svog supruga, nije imala pojma o rukometu. Štoviše, nije znala ni tko je Slavko Goluža, iako je on tada već bio ovjenčan olimpijskim zlatom. No, do 2001., kada su se vjenčali, ta Zagrepčanka “utvrdila” je sportsko gradivo. Za suprugom je otišla živjeti i u Francusku, gdje je on igrao za Paris Saint Germaine, a tamo im se prije deset godina rodio sin Ivan.

Nakon povratka u svoj rodni grad posvetila se sebi te je, kako je ranije odustala od studija prava, odlučila upisati novi studij. Otkrila je, kako je rekla, da je privlače brojke te je upisala ekonomiju, a prije četiri godine je i diplomirala. Nakon toga Iva se zaposlila u Croatia osiguranju, u odjelu kontrolinga, gdje se provjeraju sve transakcije tvrtke, a lani je najavila i magisterij iz financija i računovodstva. Suprug je, kako je govorila, uvijek podržavao njezinu želju da izgradi vlastitu karijeru.

I Ivin i Slavkov sin Ivan već tri godine trenira rukomet i jako je vezan za oca. No, prihvatio je činjenicu da njega često nema kod kuće. Kada su zajedno, uvježbavaju rukometne “finte” u stanu i trude se nadoknaditi izgubljeno vrijeme. I Slavko je često govorio da mu teško pada to što zbog putovanja malo vremena provodi sa sinom.

- Kada nisam odsutan zbog obaveza reprezentacije, ne prođe dan a da sina ne vozim u školu i na treninge. Nema mi draže obaveze - rekao je Slavko, koji je na svoga sina izuzetno ponosan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:45