DIO POVIJESTI

PRODANO PISMO PHILU SPECTORU Lennon je bio ljutit na njega zbog mokrenja po studiju

Pismo koje je John Lennon crvenom tintom napisao Philu Spectoru u periodu svog 'izgubljenog vikenda' negdje između 1973. i 1975. godine prodano je na aukciji za sedam puta veći iznos od očekivanog, a riječ je o cifri od 53.000 funti!

'Izgubljeni vikend' Johna Lennona je period u kojem je slavni glazbenik bio rastavljen, ali ne i razveden od supruge Yoko Ono.

Tad je u pismu Philu Spectoru, naslovljenom 'Pitanje piškenja', objasnio neke stvari koje su ga mučile.

Točnije, on je bio optužen da se pomokrio po konzoli za snimanje u jednom studiju zbog čega su mu prijetili izbacivanjem, a zapravo su to napravili Keith Moon i Harry Nilsson.

'Ne bi li ti to trebao znati, Harry i Keith su urinirali po konzoli!', stoji u pismu u kojem Lennon još dodaje: 'Ne mogu se ja brinuti za odrasle rock zvijezde, a ne može ni May. Osim toga, ona radi za mene, a ne za tebe'.

Cijeli incident o kojem Lennon govori u pismu se pak dogodio tijekom 1974. godine kad je Spector producirao album 'Pussy Cats' na kojem je Keith Moon svirao bubnjeve, a Harry Nilsson radio na tekstovima pjesama.

Samo godinu dana kasnije, Keith Moon je nađen mrtav u Nielssonovom domu nakon što se predozirao.

Stoga je riječ o bitnom dokumentu rock povijesti 20. stoljeća, a pismo je kupio jedan privatni kolekcionar iz Londona koji je htio ostati anoniman. Samo je za medije poručio:

'Ovo je rijetka bilješka koja na jednom papiru spominje toliko poznatih ličnosti iz jedne ere, zadovoljan sam što sam to dodao svojoj zbirci.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:19