Republikanac već slavi pobjedu

Trump već odabrao pjevača za inauguraciju

Je li se Donald prenaglio?
 Reuters

Iako Donald Trump još nije osigurao republikansku nominaciju za nadolazeće predsjedničke izbore, a kamo li da ih je osvojio, već je odlučio da želi Eltona Johna da mu pjeva na inauguraciji, javlja Daily Telegraph..

Britanska zvijezda se često nađe na repetoaru Trumpovih okupljanja, a najviše se puštaju hitovi “Rocket Man” i “Tiny Dancer”.

Ipak, pozitivan odgovor Eltona Johna je teško očekivati s obzirom da nije dao dozvolu republikancima da koriste njegove pjesme. Eltonov izdavač naglasio je da Trump nije dobio odobrenje za korištenje njegove glazbe kao da ga ni ne podržava u njegovoj kampanji.

Čini se da Elton John nije jedini čije se pjesme, protivno željama njihovih autora, koriste na Trumpovim predizbornim mitinzima. Adele, REM, Neil Young i Rolling Stones su se također ogradili od podrške kontroverznom tajkunu.

Izbor Sir Eltona Johna za pjevača na inauguraciji mogao bi izazvati izvjesno negodovanje kod religioznijih konzervativaca s obzirom na njegovu seksualnu orijentaciju.

Njegov republikanski protukandidat Ted Cruz kod takvih je birača već pokušao iskamčiti pokoji politički poen napadajući Trumpa jer se usprotivio kontroverznom zakonu u saveznoj državi Sjevernoj Karolini koji transrodnim osobama propisuje da, požele li nuždu obavljati u javnim toaletima, to izvole činiti u onima namijenjenima njihovu biološkom spolu.

Riječ je o zakonu zbog kojeg je niz uglednih glazbenika, uključujući Brucea Springsteena, pootkazivalo koncerte u toj državi iskazujući na taj način podršku LGBT zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:08