LIGA PRVAKA

FOTO, VIDEO: Modrićeva golčina u slavlju Reala, City preokrenuo u Münchenu, Šahtar ispao!

Plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili i Bayer Leverkusen, te Olympiakos
 AFP

Darijo Srna i Eduardo Da Silva zaključili su porazom na Old Traffordu svoje putovanje u Ligi prvaka ove godine i utjehu će na proljeće potražiti u manje zahtjevnoj konkurenciji Europa lige. Luka Modrić bio je strijelac za Real koji se prošetao do bodova u Kopenhagenu, a Mario Mandžukić je pretrpio poraz protiv Man Cityja pred svojim navijačima…

Šahtar je u goste grogiranom Man Unitedu stigao odlučan da krene po tri boda koja bi mu osigurala nokaut-fazu natjecanja i u prvom je poluvremenu djelovao kao opasniji suparnik, ali nije imao raspoloženog egzekutora. U drugom dijelu “rudari” su posustali, a san o prezimljavanju u Ligi prvaka nestao je kada je Phil Jones atraktivnim poluvolej udarcem rasparao mrežu Pjatova za 1-0 pobjedu i dobacio pojas za spašavanje menadžeru Davidu Moyesu.

Bayer Leverkusen je u isto vrijeme u San Sebastianu suvereno marširao prema pobjedi kojom je na ljestvici preskočio ukrajinskog prvaka. Iako rezultat 1-0 za “apotekare” sugerira tijesnu, izjednačenu bitku, u stvarnosti su Nijemci mogli deklasirati indisponiranog domaćina. Castro i Kiessling su pogađali vratnice, a Son promašivao nemoguće prilike, ali promašaji su svejedno prošli nekažnjeno. Stoper Toprak je postigao jedini gol na utakmici pospremivši loptu iza crte s ruba peterca.

Nevrijeme biblijskih razmjera nad Istanbulom zamelo je travnjak Turk Telekom Arene za samo desetak minuta i natjeralo suca Proencu da prekine utakmicu Galatasaraya i Juventusa u 32. minuti igre. Drogba, Tevez i društvo povukli su se u svlačionice, a na teren su istrčali radnici naoružani lopatama i ralicama kako bi izvukli crte kaznenog prostora i osigurali barem minimalne uvjete za nastavak meča. Nije išlo jer je snijeg nastavio nesmiljeno zatrpavati travnjak, tako da je utakmica odgođena. Prema propozicijama Lige prvaka trebala bi biti odigrana ili u srijedu ili u nekom naknadno određenom terminu.

To znači da zasad iz B skupine u osminu finala napreduje samo Real Madrid koji je bez problema uknjižio 2-0 pobjedu na gostovanju u Kopenhagenu. Luka Modrić otvorio je dansku bravu golom u prvom dijelu (njegov prvi gol ove sezone); lažnjakom se oslobodio čuvara na rubu kaznenog prostora prije nego što je loptu lansirao u rašlje. Ronaldo je zabio drugi gol i zatim promašio jedanaesterac.

Olympiacos je u skupini C u cilj utrčao za dužinu vrata brži od Benfice nakon što su i grčki šampion i portugalski doprvak sinoć uknjižili pobjede. U Pireju je domaćin nadjačao Anderlecht sa 3-1 u kaotičnoj utakmici koju su obilježila tri jedanaesterca za domaćina. Gostujući vratar Proto obranio je prva dva udarca s bijele točke (Saviola, Weiss) da bi u finišu meča skrivio treći jedanaesterac, zaslužio crveni karton i prepustio rukavice centarforu Aleksandru Mitroviću koji ipak nije mogao obraniti treći udarac s kreča.



Manchester United 1 - 0 Shakhtar Donetsk by SpyJung

Benfica se oprašta od Lige prvaka sa deset osvojenih bodova. Sinoć su “orlovi” okrenuli 0-1 (Cavani) u pobjedu golovima Lime i Gaitana, no na kraju mini-lige gleda u leđa momčadi španjolskog trenera Michela.

Na rezultatskom rollercoasteru vozila se publika na Allianz Areni, gdje je Bayern furioznim startom nakon samo jedanaest minuta držao u rukama dva pogotka prednosti pred Man Cityjem. “Građane” je načeo Mueller, a potom im zaprijetio Goetze. No, ubrzo je Silva smanjio, Kolarov pogotkom iz jedanaesterca nagovijestio senzacionalni preokret za koji se na kraju pobrinuo Milner izvrsnim udarcem u malu mrežicu. Pobjeda je “građanima” ipak bila dovoljna samo za drugo mjesto u skupini.

Rezultati:

SKUPINA A:

Manchester United - Šahtar 1-0 (Jones 67)

Real Sociedad - Bayer Leverkusen 0-1 (Toprak 49)

Ljestvica: Manhester United 14, Bayer 10, Šahtar 8, Real Sociedad 1.

SKUPINA B:

Galatasaray - Juventus susret prekinut u 33. minuti zbog snijega kod rezultata 0-0

Copenhagen - Real Madrid 0-2 (MODRIĆ 25, Ronaldo 49). Promašeni penal: Ronaldo (90, Real)

Ljestvica: Real Madrid 16, Juventus 6 (-1), Galatasaray 4 (-1), Copenhagen 4.

SKUPINA C:

Benfica - PSG 2-1 (Lima 44-pen, Gaitan 58/Cavani 37)

Olimpiakos - Anderlecht 3-1 (Saviola 34, 58, Dominguez 90+5pen/Klještan 40). Crveni kartoni: Kouayate (And, 49), Nsakala (And,88), Porto (90, And). Promašeni penali: Saviola (Oli,50), Weiss (Oli, 72)

Ljestvica: PSG 13, Olimpiakos 10, Benfica 10, Anderlecht 1.

SKUPINA D:

Bayern - Manchester City 2-3 (Mueller 5, Goetze 11/Silva 28, Kolarov 59pen, Milner 62)

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2-1 (Kolar 77, Wagner 90/Musa 66). Crveni kartoni: Džagojev (CSKA, 67), Werbloom (90, CSKA)

Ljestvica: Bayern 15, Manchester City 15, Viktorija Plzen 3, CSKA Moskva 3.

TIJEK UTAKMICE

MANCHESTER UNITED - ŠAHTAR 1:0 (Jones 67')

MANCHESTER UNITED: De Gea - Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Büttner, Giggs, Young, Kagawa, Januzaj, Rooney

ŠAHTAR: Pyatov - Kucher, Shevchuk, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Douglas Costa, Alex Teixeira, Srna, Luiz Adriano, Taison

93. minuta: Kraj utakmice

85.minuta: Dobar pokušaj Srne sa ruba šesnaesterca, ali dobro postavljeni De Gea bez problema brani njegov udarac.

82.minuta: Rooney izvodi korner i pronalazi na drugoj strani Cleverleya koji natrčava na loptu i iz voleja puca preko gola.

67. minuta: GOOOL United poveo 1:0. Jones je zabio nakon kornera. Lopta je prošla kroz šumu igrača i Jones je zakucao loptu kraj lijeve stative, ostavivši golmana bez šansi.

59. minuta: Sjajno je loptu primio Rooney! Dobio je loptu u šesnaestercu i odmah pucao po golu, ali njegov snažan šut je odsjeo na prečki.

58.minuta: Kagawa odlično puca glavom ali Pyatov još bolje brani i izbija loptu u korner.

46. minuta: Prilika za Šahtar. Rakitskiy upućuje odličan udarac sa pet metara nakon kornera, ali lopta prolaz malo pored vratnice.

Početak drugog poluvremena

Kraj prvog poluvremena

43. minuta: Opet odlična prilika za United, ali Young još jednom loše puca i lopta odlazi daleko od gola gostiju.

36.minuta: Odličan pokušaj lobom Younga, ali lopta odlazi malo pored lijeve vratniceveć svladanog Pyatova.

31.minuta: Rooney odlično izvodi slobodan udarac sa 25metara ali lopta odlazi malo pored lijeve vratnice.

20. minuta: Prilika za goste. Costa upućuje udarac s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola.

18. minuta: Januzaj odlično primaloptu u šesnaestercu gostiju i iz ogreta upućuje dobar udarac po sredini gola ali Pyatov sigurno brani.

12. minuta: Teixeira prošao s desne strane i upućuje udarac kojii prolaz malo pored lijeve vratnice De Geae.

6. minuta: Prva prilika na utakmici za Manchester. Jones pucao iskosa sa peterca aligolman gostiju brani.

1. minuta: Utakmica je počela

KOPENHAGEN - REAL MADRID 0:2 (Modrić 25' Ronaldo 49')

KOPENHAGEN: Wiland - Jacobsen, Bengtsson, Mellberg, Sigurdsson, Claudemir, Delaney, Gíslason, Vetokele, Jørgensen, Toutouh

REAL MADRID: Casillas - Pepe, Marcelo, Arbeloa, Nacho, Bale, Alonso, Modrić, Isco, Ronaldo, Benzema

25. minuta: GOOOL Real poveo 1:0. Fenomenalan pogodak Luke Modrića koji odličnim udarcem sa šesnaest metara pogađa gornji lijevi kut nemoćnog Wilanda.

BENFICA - PSG 2:1 (Lima 44' penal, Gaitan 59'; Cavani 37' )

BENFICA: Artur - Luisão, Maxi Pereira, Garay, Sílvio, Fejsa, Gaitán, Matić, Pérez, Lima, L. Marković

PSG: Sirigu - Marquinhos, Camara, Digne, Traoré, Ménez, Thiago Motta, Rabiot, Pastore, Lucas, Cavani

REAL SOCIEDAD - LEVERKUSEN 0:1 (Toprak 49')

REAL SOCIEDAD: Zubikarai - Carlos Martínez, González, Ansotegi, José Ángel, Elustondo, Markel Bergara, Pardo, Griezmann, Agirretxe, Vela

LEVERKUSEN: Leno - Spahić, Hegeler, Ömer Toprak, Donati, Rolfes, Bender, Can, Castro, Son Heung-Min, Kiessling

BAYERN - MANCHESTER CITY 2:3 (Dante 5', Götze 12' ; David Silva 28', Kolarov 59' Milner 62')

BAYERN: Neue - Dante, Boateng, Lahm, Thiago Alcántara, Ribéry, Götze, Müller, Alaba, Kroos, Mandžukić

MANCHESTER CITY: Hart - Richards, Lescott, Kolarov, Demichelis, Milner, Javi García, Jesús Navas, Silva, Fernandinho, Džeko

VITORIA PLZEN - CSKA 2:1 (Kolar 76' Wagner 90' ; Musa 65')

VITORIA PLZEN: Kozáčik - Limberský, Procházka, Rajtoral, Čišovský, Horváth, Hořava, Petržela, Kolář, Tecl, Ďuriš

CSKA: Akinfeev -Ignashevich, A. Berezutski, Karavaev, Schennikov, Wernbloom, Dzagoev, Elm, Tošić, G. Milanov, Musa

GALATASARAY - JUVENTUS (PREKINUTO)

GALATASARAY: Muslera - Gökhan Zan, Chedjou, Semih Kaya, Eboué, Felipe Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Riera, Drogba, Burak Yılmaz

JUVENTUS: Buffon - Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Asamoah, Vidal, Tévez, Llorente

Dvoboj posljednjeg kola skupine B Lige prvaka između Galatasaraya i Juventusa prekinut je nakon 31 minute igre jer su snijeg i tuča u Istanbulu uvjete za igru učinili nemogućima.

U dogovoru s igračima Proença je prekinuo utakmicu pri rezultatu 0-0 i zatražio da se očiste linije, ali kako oborine nisu prestajale, sudac i delegat su uskoro zaključili da se dvoboj ne može nastaviti. Zasad UEFA nije objavila kada će se nastaviti utakmica, ali za očekivati je da će se ostatak dvoboja pokušati odigrati u srijedu.

OLYMPIAKOS - ANDERLECHT 3:1 (Saviola 33' 58' Domínguez 90+5; Kljesten 39')

OLYMPIAKOS: Roberto - Holebas, Manolas, Salino, Machado, Samaris, Fuster, Siovas, Campbell, Saviola, Olaitan

ANDERLECHT: Proto - N'Sakala, Kouyaté, Mbemba, Vanden Borre, Milivojević, Praet, Kljestan, Gillet, Najar, Mitrović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:36