GLOBALNI POMAK

GOTOVO CIJELI SVIJET ĆE GLEDATI Bundesliga prodala globalna prava na prijenose utakmica 21st Century Foxu

 AFP

Bundesliga sklopila je ugovor o pravima na globalni prijenos svojih utakmica i tako konačno smanjila jaz koji Njemačku dijeli od globalnog dometa engleske i španjolske lige. Od sezone 2015.-16. 21st Cenutry Fox prenosit će utkamice Bundeslige u Sjevernoj i Južnoj Americi i većem dijelu Azije.

Prava su kupljena na pet godina s mogućnošću produljenja. Utakmice će se dvije godine prenositi i u Italiji, Nizozemskoj i Belgiji.

Izvršni direktor Bundeslige Christian Seifert rekao je: “Ovis porazumi potvrđuju da je Bundesliga opravdano izrasla u vrhunski kapital međunarodnih sportskih medija.” 21st Century Fox, rekao je, je partner globalnih razmjera koji njemačkom nogometu nudi priliku za eksponiranje u cijelome svijetu i za budući rast.

“Pozdravljamo ove ugovore kao izraz vjere u kontinuirani razvoj Bundeslige u godinama koje dolaze.” Ni Bundesliga ni Fox nisu još objavili financijske detalje ugovora. Oba finalista zadnje sezone Lige prvaka bila su iz Bundeslige, Bayern iz Münchena pobijedio je na Wembleyu Borussiju iz Dortmunda s 2:1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:44