ROGULJIĆ SELI NA POLJUD?

Hajduk pregovara s vranjičkim 'čudom od djeteta', prva runda završila - neodlučeno!

Mladi veznjak sasvim se uklapa i u Krešićevu viziju Hajduka po kojoj bi Bijeli uzore trebali tražiti u Athletic Bilbau i njihovom načinu rada koji se temelji na igračima iz najuže regije
 Jakov Prkić/CROPIX

Sportski direktor Hajduka Sergije Krešić jučer je u svom uredu obavio kratki razgovor s jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa, 16-godišnjim Antom Roguljićem. Član reprezentacije do 17 godina, koja je prošlog tjedna uvjerljivo izborila drugi krug kvalifikacija za Euro, stigao je na Poljud u društvu oca i dvojice zastupnika, Franka Bogdana i Darka Nejašmića.

Glavna tema razgovora bila je mogući prelazak mladog Roguljića iz Adriatica u Hajduk. Sličnih razgovora Roguljića i njegovih zastupnika s Hajdukom bilo je već nekoliko, ali ni nakon jučerašnjeg sastanka nema konkretnog dogovora. Sve što smo doznali je da će se razgovori nastaviti, možda već sljedećeg tjedna obje strane još jednom sjednu za stol.

Roguljić je bez sumnje veliki potencijal, pokazao je to prošloga tjedna kada je igrom i golovima protiv Izraela i Turske pomogao selekciji Ivana Gudelja da napravi bitan korak prema Euru.

Već duže vrijeme prate ga brojni strani klubovi, sva sila skauta često je na tribinama kada on igra, čak i na utakmicama Adriatica u 2. ŽNL Splitsko-dalmatinske županije. Njegove igračke kvalitete su dobro poznate i zagrebačkom Dinamu koji je također pokazivao interes da ga dovede na Maksimir, ali u Hajduku ga silno žele vidjeti u svojim redovima.

Mladi veznjak sasvim se uklapa i u Krešićevu viziju Hajduka po kojoj bi Bijeli uzore trebali tražiti u Athletic Bilbau i njihovom načinu rada koji se temelji na igračima iz najuže regije.

Budući se iskusni stručnjak Krešić i sam uvjerio u mogućnosti ljevonogog veznjaka Hajduk odlučio je još jednom pokušati privoljeti ga na dolazak. Razgovori će se nastaviti, dobra volja s obje strane postoji, ali uvijek ostaje pitanje uvjeta odnosno iznosa odštete koju će Adriatic tražiti za nedvojbeno jednog od najtalentiranijih naših nogometaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:51