GUŽVA NA FILIPU II

Hajduk već idući utorak putuje u Skoplje?

 Ronald Gorsic / CROPIX

Hajduk bi mogao nastupiti već u utorak u – Skoplju?! Postoji realna mogućnost, premda bi se prije toga “neke stvari” trebale poklopiti. Što i kako, to je već jednadžba s mnogo nepoznanica. Pokušajte sami dokučiti konkluziju što će to i kako UEFA srediti, nakon što pročitate ove premise...

Uglavnom, UEFA je naznačila “bijelima” da postoji mogućnost da se obrne redoslijed domaćinstva u slučaju da Turnovo eliminira litvanskog protivnika Suduvu, nakon što je u prvoj utakmici u Marijampoleu ostalo 2:2 što je dovelo makedonsku momčad u povoljan položaj. U Skoplju Turnovo u četvrtak dočekuje litvanske predstavnike.

Za našu priču bitno je znati kako svi Makedonci na europskoj sceni igraju baš u – Skoplju, pa i Teteks iz Tetova, drugi predstavnik u Europskoj ligi, baš kao i Turnovo, iz sela pokraj Strumice.

Skopski gradski stadion, ono što se nekad zvalo Vardarovo dvorište sad je preuređen, dotjeran, zove se Filip II i nacionalni je stadion Makedonije, jedini s europskom licencijom. Prima sve Makedonce u goste da im bude – domaćinom! Zato je na stadionu Filip II potencijalno – velika gužva. Tamo su najprije odigrali Teteks Tetovo i Pyunik (Armenija) 1:1 i sad se čeka revanš, hoće li Teteks proći.

Pobjednik sudara Teteks – Pyunik u idućem se kolu (kad utrčava i naš Hajduk očekujući Turnovo ili Suduvu) treba sastati s pobjednikom meča Žalgiris – St. Patrick nakon što je u Vilniusu prva utakmica ostala 2:2. U tu jednadžbu sad treba dodati da se u idućoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka sastaju Steaua i Vardar, prva u Bukureštu, u utorak 16. srpnja. No, revanš se po rasporedu igra za sedam-osam dana, 24. srpnja. U Skoplju. U terminu kad bi u Skoplje trebao doći Hajduk. Ako prođe Turnovo. Ako u sve to uđe i Teteks Tetovo, onda nastaje velika strka, svi moraju biti domaćini na skopskom stadionu Filip II?!

Zasad u Poljudu nemaju što komentirati, iščekuju ishode i odluku UEFA kako bi ona eventualno obrnula ishod ždrijeba. Obaviješteni su da bi “kad i ako” moglo se dogoditi da u nekoj varijanti u Skoplje budu smješteni već u utorak 16. srpnja?! U Zadru igraju u subotu. U 21 sat. A što će biti s odlaskom u Makedoniju znat će najkasnije u petak ujutro. Nakon ishoda sutrašnjeg četvrtka popodne/navečer u Armeniji, ali i u – Skoplju. Naravno, ako prođe Suduva, a ne Turnovo, cijela ova priča pada u vodu. Ali je zanimljivo da teorija može Hajduka poslati u Makedoniju navrat-nanos da igra već u utorak. I na to su u Hajduku upozoreni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:48