USUSRET DERBIJU

Ivan Krstanović protiv omiljenog suparnika: 'Hajduk mi je mušterija, redovito im zabijam!'

To je derbi, svatko svakoga može pobijediti. Mi se nadamo da nećemo izgubiti - zaključio je Krstanović, koji je Bijelima zabiošest golova kao igrač Zagreba i Dinama
 Damir Krajac / CROPIX

Ivan Krstanović je najbolji strijelac Dinama u "prosjeku". Postigao je 7 golova (3 u Prvoj HNL, 3 u Kupu, 1 u Europi), ali je nastupio u samo 16 utakmica ove sezone, minutaža je mala (462 minute u prvenstvu, 154 u Kupu, 41 u Europi). On je stalno figurirao kao neki joker. Je li već vrijeme da prestane s tom ulogom? Opet smo se sjetili Ante Čačića.

- Krstanović je najbolji kad uđe kao joker, to mu dobro ide - objašnjavao je Čačić zašto diva iz Tomislavgrada drži uglavnom na klupi.

Ta priča išla je na živce Krstanoviću. I ne samo ta. U drugom mandatu Krune Jurčića, zanimljivo, opet nakon utakmice s Rijekom u kojoj je Ivan asistirao i postigao pogodak, nakon utakmice nije želio ništa kazati novinarima.

- Pitajte trenera...

Mislio je na Jurčića. Kruno je prokomentirao njegovu "pobunu":

- Neka samo trpa, ja ću biti sretan, a njegova minutaža sve veća.

Nažalost, po Krstanovića, minutaža baš i nije bila veća, a najviše ga je pogodilo da u Ligi prvaka u prvoj Dinamovoj sezoni nije dobio niti minute. Na kraju mu se sve vratilo baš kod Jurčića, postigao je taj pogodak protiv Kijevljana iz jedanaesterca koji je sam izborio i tako Dinamu donio povijesni bod u Ligi prvaka. Zanimljivo, ni nakon nedjeljne utakmice s Rijekom nije bio raspoložen za priču.

- Nisam baš raspoložen za razgovore. Neka drugi pričaju...

Ali, vi ste zabili prvi gol i "otvorili" Rijeku?

- Nema veze.

Ipak, nije izdržao i nasmijao se:

- Možemo stvarno biti zadovoljni, ispunili smo sve zahtjeve koje je trener tražio. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.

Krenuli ste od prve minute, bili ste jako dobri cijelo vrijeme?

- Bitno jest da sam zabio taj gol. Nakon toga ranog pogotka bilo nam je lakše.

Što vam je značila činjenica da vas je trener Jurčić na travnjak gurnuo od starta?

- Normalno je da svi žele igrati od prve minute. To me još više motiviralo. Idemo dalje!

Je li vas taj gol kvalificirao za udarnu momčad koja će istrčati na Poljudu?

- Ne znam, trener će odlučiti. On će najbolje procijeniti tko će igrati. Jasno je da se nadam da će izabrati mene.

Prije godinu dana Krstanović je slomio Hajduk u Maksimiru, Modri su gubili 0:1 do 80. minute, a tada je na scenu stupio visoki napadač Modrih u postigavši dva gola u istoj minuti, a u igru je ušao 16 minuta prije kraja.

- Nadam se da bih u nedjelju opet mogao zabiti Hajduku, ovoga puta na Poljudu! Zabijao sam Bijelima redovito! Sjetite se samo mojih utakmica u dresu Zagreba. Mislim da sam Splićanima zabio šest golova.

Je li Dinamo favorit u Splitu?

- To je derbi, svatko svakoga može pobijediti. Mi se nadamo da nećemo izgubiti - zaključio je Krstanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:49