KAPETAN HAJDUKA

MALOČA SE PREDAO? 'Kažu da sam dio najboljeg stoperskog tandema lige, ali Kovač me nikad nije spomenuo'

Zasad je sigurno da će Hajduk imati dvojicu svojih nogometaša u Brazilu: Tina Sušića i Avdiju Vršajevića koji su u kadru reprezentacije BiH. Hoće li i koga iz Hajduka pozvati Niko Kovač vidjet ćemo za koji dan (za 14. svibnja najavljena je objava spiska Hrvatske za Mundijal).

Među kandidatima su se spominjala imena Lovre Kalinića, Marija Maloče te Marija Pašalića koji je u jednom trenutku figurirao kao prvi igrač HNL-a. Hajduk je u zadnjim kolima kompromitirao pozitivan dojam ove sezone (u šest zadnjih kola – četiri poraza te po remi i pobjeda) pa je i priča oko Hajdukovih kandidata za reprezentaciju spasnula.

"Moje ime se spominjalo u medijskim prognozama za Brazil, ali ne znam što više o tome reći. Ako će me izbornik Kovač zvati - super, ako neće, život ide dalje. Za dvije godine imat ću novu šansu kad će biti Europsko prvenstvo", kaže Hajdukov kapetan Mario Maloča koji vjerojatno igra zadnje utakmice u dresu Hajduka jer na ljeto se očekuje da napravi transfer u inozemstvo.

Po tim riječima ispada kao da Maloča polaže malo nade da bi se mogao naći na spisku. - Nikad izbornik Kovač nije spomenuo moje ime da bih mogao govoriti o tome kakve su mi šanse da odem u Brazil. Ja sam zadovoljan kako sam odigrao veći dio sezone, u tandemu sa Goranom (Milovićem op.a.) bili smo proglašeni od mnogih stručnjaka najboljim stoperskim parom u ligi. Naravno da je svakom igraču cilj zaigrati u reprezentaciju, pa tako i meni. Ako ne odem u Brazil sigurno da ću svim srcem navijati za reprezentaciju Hrvatske", komentirao je Maloča.

U Hajduku sa zanimanjem iščekuju Kovačev izbor. Važno je zbog imidža kluba da imaju igrače na Mundijalu u Brazilu. Ali i sa financijske strane to bi bio veliki dobitak... To što su se Sušić i Vršajević našli u izabranoj vrsti BiH koja će igrati u Brazilu podignut će i njima cijenu, kao što bi podignulo cijenu Maloči i Kaliniću koji će također biti ovog ljeta u prodajnom izlogu ( Pašalić je već prodan u Chelsea).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:24