DOLAZI LUDI PROSINAC

MAMIĆ NAJAVIO RAT HAJDUKU 'Gade mi se vaše izjave, nećete biti prvaci još deset godina!'

Za 80 posto gadljivih stvari u hrvatskom nogometu zaslužna je ova garnitura Hajduka - tvrdi Mamić
 Boris Kovačev / CROPIX

Zdravko Mamić vratio se iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kaže da je preko interneta pratio što se događa kod nas i odmah se osvrnuo na događaje iz posljednjeg kola.

- Ukoliko se ponašanje Hajdukovih čelnika ne popravi, obećavam im da još sljedećih deset godina neće osvojiti naslov!

TKO TO ŽELI MAMIĆA? Dinamov gazda se hvali: 'Pet svjetskih klubova žele da ih preuzmem!'

Mamiću su očigledno zasmetale opservacije o suđenju nakon utakmice Slaven Belupo - Hajduk u Koprivnici kojima se sugeriralo, barem se tako moglo zaključiti nakon izjave Igora Tudora, d a se Hajduku neće dozvoliti osvajanje naslova.

- Za 80 posto gadljivih stvari u hrvatskom nogometu zaslužna je ova garnitura Hajduka. Ljudi su upotrijebili legalne i ilegalne, te dosad nepoznate institute u nogometu, recimo Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, ne bi li od sebe napravili žrtvu i homogenizirali svoje vlastito biračko tijelo u otporu protiv kompletnog hrvatskog nogometa, a ustvari skrivaju svoje nepravilnosti, netransparentnost, neznanje i sportski neuspjeh. Naravno i zloću. Na sve načine žele napakostiti u prvom redu Dinamu, ali i drugima.

Priča Mamić da se Hajduk zavadio s, kako kaže, "cijelim svijetom".

- Ma, svađaju se i s rasvjetnim stupovima na rivi. Pogledajte listu s kojima se svađaju: Zadar, Šibenik, Rijeka, Dinamo, HNS, Grad Zagreb... A 13 godina su ilegalno poslovali s blokiranim računom.

Naravno da je spomenuo i suce.

- Nisam sad radio temeljite analize, ali evo nabrzaka nešto o sucima. Zar kod 0:0 na Poljudu Fernandes nije zaustavljen bez ikakva razloga jer se nije radilo o zaleđu? Da ga se pustilo, vjerojatno bi bilo 1:0 za Dinamo. Na istoj utakmici kod 1:0 za Hajduk nije dosuđen čisti jedanaesterac za Dinamo. Protiv Lokomotive početkom drugog poluvremena Milović je trebao dobiti drugi žuti, odnosno crveni karton, pa bi se možda priča drukčije odvijala. Zar u Mladini nije dosuđen nepostojeći jedanaesterac za Hajduk, kojim se oteo prolaz Vinogradaru u četvrtfinale Kupa? Bilo je sudačkih grešaka i na utakmicama drugih klubova, većina to smatra dijelom nogometne igre, a samo Hajduk u svemu vidi zavjeru, unosi terminologiju koja šteti i kriminalizira hrvatski nogomet.

Mamić je među inim podvukao...

- Za mene su Hajduk i sve legende Splićana institucije, Torcida je velika navijačka institucija, ali ovo društvo koje danas vodi Hajduk je skupina smiješnih, nekompetentnih i zločestih ljudi. Moje zdravlje manje je važno, nije mi bitan ni mir ni komfor koji bih imao u nekom velikom klubu da prihvatim ponude. U Dinamu moram ostati zbog Hajduka, kako se slučajno ne bi dogodilo da oni pod ovom Upravom budu prvi! To ne bih mogao podnijeti. Hajdukov naslov prvaka ubio bi me brže od svih bolesti! Operacije ću zbog Splićana podnijeti stojećki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:57