S POLJUDA NA SAN SIRO

MARIO PAŠALIĆ NA METI MILANA Hajduk ga neće pustiti ispod 3 milijuna eura

Hajduk ima namjeru ozbiljno zaraditi na Pašalićevu transferu, tim više što je ukupni transfer Hajdukov
 Duje Klaric / CROPIX

Prošle je godine bio samo perspektivni junior, a danas je igrač od kojeg Hajduk najviše očekuje u zimskom prijelaznom roku. Mario Pašalić u šest mjeseci transformirao se od talenta do nogometaša u kojeg zaposlenici i suigrači gledaju kao u Boga.

- Samo nam se dobro prodaj, Mario - povikao je za mladim Pašalićem jedan od zaposlenika koji četiri mjeseca čeka plaću na Poljudu.

Je li Mario čuo poruku ili su riječi odletjele u vjetar, nije ni bitno. Važno je reći da je 18-godišnjak iz Kaštel Gomilice postao spasitelj za Hajduk. Igrač koji “dijeli” i plaće i božićnice, jer od Pašalića se očekuju velika djela u prijelaznom roku. Skauti AC Milana gledali su Hajdukova veznjaka u nekoliko utakmica ove jeseni. Bili su i na zadnjem derbiju, uzvratu Kupa kontra Dinama, potvrdio nam je predstavnik švicarske agencije HNS, koja se već tri godine brine o Pašaliću. U Milanu će skauti razgovarati sa šefovima, dobro će odvagnuti je li Pašalić igrač za San Siro.

Prije godinu dana Inter je uzeo Matea Kovačića, Dinamova veznjaka koji je tada imao 18 godina. Danas je Pašalić na mjesec i pol do 19. rođendana. Ali cijena mu je bitno manja od Kovačićeve. Dinamovac je otišao u Inter za 11 milijuna eura i dodatne bonuse. Ako bude igrao, ako bude zabijao. Puno “ako”, ali i konačnih 15 milijuna eura stoji kao zadnja svota odštete koja bi se mogla realizirati sa svim spomenutim dodacima. Pašalić vrijedi manje, njegova je cijena između 2,5 do 4 milijuna eura, došaptavaju optimisti s Poljuda.

- Hajduk ga neće pustiti ispod 3 milijuna eura - već je objavio predsjednik Brbić.

Jasno, želja je 3 milijuna eura i ta svota drži se kao donja granica. Međutim sve se može pomicati i gore i dolje. Ali raspon nije velik. Hajduk ima namjeru ozbiljno zaraditi na Pašalićevu transferu, tim više što je ukupni transfer Hajdukov. Specifičan je Pašalić po više detalja, a jedan od takvih je i ugovor. Dok Kouassi, Milić, Maloča, Andrijašević i većina ostalih najvrednijih igrača Bijelih ima odštete s omjerom od 65:35 do 80:20, u Pašalićevu slučaju kompletnih 100% odštete ide Hajduku. Zato bi na Poljudu bili najsretniji kad bi ove zime uspjeli unovčiti Pašalića, jer teško je očekivati da će s Kouassijem postići zaradu koja bi mogla biti ekvivalent profitu u transferu Pašalića s obzirom na to da se Afrikancu transfer dijeli 65:35 za Bijele. Treba podijeliti primjerice 3 milijuna eura odštete i onda Hajduku ostane 2 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:32