PROMJENE U MILANU

Moratti navija za Hrvatsku: Izgubi li Mihajlović u Maksimiru, na ljeto dolazi u Inter

 Globus

Siniša Mihajlović, izbornik nogometne reprezentacije Srbije, veliki je kandidat za sljedećeg trenera milanskog Intera! Zanimljivu i vrlo intrigantnu vijest objavio je redovito odlično (i točno) informirani talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Massimo Moratti, predsjednik Intera, izgubio je, naime, živce. Nakon što je pred javnošću dugo branio Andreu Stramaccionija (37), Moratti je odlučio uskratiti podršku treneru koji Inter ne može izvesti na put slave. Stramaccioni je već bio na Interovim izlaznim vratima nakon kraha u dvoboju s Fiorentinom (1:4), ali Moratti se predomislio u posljednjem trenutku. Stramaccioni je zadržao posao, ali pred njime je sada ultimatum - treće mjesto u prvenstvu Italije, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, ili - otkaz!

Postoji, dakako, i alternativa koja može ubrzati raskid Interove veze s aktualnim trenerom. Ako rezultati ubrzo ne stignu, neuspješni Andera Stramaccioni bi mogao iskliznuti s trenerske klupe već do Uskrsa.

Moratti je, piše Gazzetta, sastavio popis mogućih nasljednika. Jedan od njih trebao bi preuzeti Inter ovoga ljeta. Na prvome je mjestu Morattijeva popisa želja Siniša Mihajlović (44), na drugome je Walter Mazzarri (51), trener Napolija, a na trećemu Laurent Blanc (47), koji je bez angažmana od ljeta 2012., kad je odstupio s mjesta izbornika francuske reprezentacije.

Siniša Mihajlović, očito je, ima jake adute kojima predsjednik Intera itekako vjeruje. No, kako Moratti misli već u ljeto 2013. doći do Siniše Mihajlovića, koji ima ugovor s Nogometnim savezom Srbije do ljeta 2014. godine? Način je, piše Gazzetta, samo jedan. Ako Srbija do ljeta izgubi sve izglede za plasman u završnicu Svjetskoga prvenstva u Brazilu, Siniša Mihajlović bi Morattiju mogao kazati - da. Dakako, postoji i drugi način - da Mihajlović procijeni kako mu Interova ponuda odgovara više od života na skliskoj klupi Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:11