TRANSFER STOLJEĆA

NOGOMETNI REKORDI I APSURDI Pogledajte dvije momčadi koje se mogu sastaviti za cijenu Balea!

 PAUL ELLIS

Gareth Bale će biti prodan za više od 100 milijuna eura, a Coventry City ide u likvidaciju - gdje je tu pravda? Pita se to ovih dana dio otočkih komentatora, plastično opisujući apsurde modernog nogometa.

Blizu su dogovora

Čak ni vijest da su odbrojani dani jednom od najstarijih engleskih klubova, osvajačima FA kupa iz 1987., ne može zasjeniti nizanje glasina o budućnosti Tottenhamove zvijezde. Novi dan, nove brojke, a konstanta je nedostatak bilo kakvih službenih informacija. Daily Mail je kasno u subotu objavio da će transfer sigurno biti zgotovljen u narednih 48 sati, nakon što je vođenje pregovora s londonske strane umjesto predsjednika Daniela Levyja preuzeo vlasnik Joe Lewis.

Milijarder s Bahama se, tvrde, sigurno neće spuštati ispod 115 milijuna eura, a s Realovim predsjednikom Pérezom sastat će se u Phoenixu ili Miamiju.

Osim što će Bale sâm premašiti ukupni iznos top 10 odšteta za velške nogometaše, iz njegovog se transfera mogu izvući još neki frapantni zaključci. Za jednog biste Balea, primjerice, mogli kupiti i više nego solidnu nogometnu momčad koja bi bez većih naprezanja prošla skupinu Lige prvaka.

Vodeći se cijenama s Transfermarkta, složili smo dvije momčadi koje ukupno vrijede manje od 100 milijuna eura. Uz uvjet da ste odličan pregovarač i možete kupiti igrača točno po onom iznosu na koji je procijenjen, sastavili biste jedanaestoricu nakrcanu iskustvom i trofejima.

Scarlett ili Maja Šuput?

Ima, naravno, onih koji se pitaju zašto Pérez umjesto bjesomučnog lova na Velšanina ne utrostruči sve Realove pozicije. No što biste vi izabrali između jednog Ferrarija i 11 Golfova, ili između izlaska sa Scarlett Johansson i, recimo, 11 izlazaka s Majom Šuput?

DVIJE MOMČADI KOJE SE MOGU SASTAVITI ZA CIJENU GARETHA BALEA

STRANCI (3-4-3): Buffon (2,5) - Arbeloa (7), Puyol (3), Mexes (5), Cole (8) - Pirlo (10), Xavi (15), Carrick (11) - Bendtner (5,5), Huntelaar (14), Villa (10).

HRVATI (4-4-2): Pletikosa (1,8) - Srna (10), Ćorluka (8), Vida (5), Milić (0,7) - Rakitić (15), Badelj (7.5), Kovačić (15), Perišić (7) - Mandžukić (23), Eduardo (4).

U zagradama su vrijednosti igrača u milijunima eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:16