DAN POSLIJE POBJEDE

Štimac: 'Ovo nisam doživio nigdje osim u Hrvatskoj. Stvara se negativna atmosfera i umjesto pobjede traži poraz!'

'Belgija ima jako dobru ekipu i stopere, svi igraju u jakim klubovima i znam da će biti teško, ali očekujem pozitivan ishod. Bod je u redu, ali želimo tri boda' - odlučan je Jelavić
 Dragan Matic / CROPIX

'Danas ćemo analizirati utakmicu i nastojat ćemo popratiti sve ono što je potrebno kako bi spremni dočekali utakmicu s Belgijom. Ostvarili smo prvi cilj, iako ne mogu biti zadovoljan s većim dijelom onoga što se jučer događalo. Više se pričalo o drugim stvarima, nego o utakmici s Makedonijom i onome što ona znači za nas i koliko pobjeda može usrećiti cijelu naciju. Zbog toga je ova pobjeda još i veća.

Ja živim s kritikama već 12 godina i mislim da pričamo o maloj skupini nezadovoljnih ljudi, jer je na stadionu bilo i puno pozitivnih navijača. Normalno je da gledatelji nisu zadovoljni kada nismo igrali dobro, u Engleskoj će ti pljeskasti i kada ne igraš dobro. Znam da to ovdje nije slučaj' - osvrnuo se izbornik Igor Štimac na atmosferu u kojoj su Vatreni ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama te dodao:

- 'Nisam čuo povike s tribina, ali nigdje osim u Hrvatskoj nisam doživio ovakav način stvaranja negativne atmosfere, u kojoj se, praktički, umjesto pobjede traži poraz. Hrvatska nije lovac, već lovina. Shvatite to, malo je onih koje možemo loviti. Sada smo u dijelu sezone kada većina igrača nije dovoljno spremna, a to se vidi u realizaciji. Međutim, nismo primili pogodak, obrana je bila na višoj razini nego protiv Švicarske i to je moje najveće zadovoljstvo.' - zaključio je Štimac.

'S Belgijom ćemo igrati kao da je finale SP-a i svi ćemo dati sve od sebe, jer ovo nije Štimčeva reprezentacija, želim da ovo bude naša reprezentacija. Dugo sam razgovarao s Rakitićem, on mora shvatiti svoju ulogu u momčadi, a ta je da je njegov primarni zadatak duel igra, oduzete lopte i razigravanja. Dozvoljavam da se može dogoditi nepreciznost, ali ne i manjak agresije. To su konstruktivne kritike i nastaviti ću igrače javno hvaliti i kritizirati.' završio je Štimac.

Pred okupljenim novinarima pojavio se i junak jučerašnje utakmice, Nikica Jelavić:

- 'Belgija ima jako dobru ekipu i stopere, svi igraju u jakim klubovima i znam da će biti teško, ali očekujem pozitivan ishod. Bod je u redu, ali želimo sva tri boda.' - odlučan je Jelavić, koji je pobjednički pogodak postigao na sjajnu asistenciju Mandžukića:

- 'Mario i ja smo odlični na terenu i izvan njega. Dopala mi se uloga džokera jer sam zabio, ali naravno da bih volio biti u prvih jedanaest. Međutim, uopće nemam problema s ulascima s klupe, jer reprezentaciju gledam kao momčad.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:32