PLETIKOSA TVRDI

'U ovoj skupini neće biti bunkera, to nam odgovara'

Mislim da je ova doista najteža od svih prethodnih ako gledamo snagu suparnika. Međutim, da se krivo ne shvati, ona je i najlakša s taktičkog aspekta - kaže Plete
 Drago Sopta / CROPIX

Pletikosa je poznat kao studiozni vratar, priprema li se posebno za Gorana Pandeva?

- Naravno. Uvijek pregledam bezbroj video-zapisa suparničkih napadača, i u klubu i u reprezentaciji. To mi jako puno pomaže. U glavi si predočim situaciji kakva bi mogla nastati na terenu, primjerice ako ti protivnik dođe jedan na jedan, kod slobodnih udaraca, kornera, ne daj Bože jedanaesteraca... Iskoristit ću ove dane do susreta da se dobro spremim zajedno s trenerom Mihačićem.

Njegova slika Makedonije je ovakva:

- Oni će igrati povučenije, iz kontre tražiti šansu za gol, na što moramo biti pripravni reagirati.

Osvrnuo se i na kompletnu skupinu:

- Mislim da je ova doista najteža od svih prethodnih ako gledamo snagu suparnika. Međutim, da se krivo ne shvati, ona je i najlakša s taktičkog aspekta. Naime, u prošlom smo ciklusu igrali s reprezentacijama koje su zatvorene, trebalo je probijati njihov bunker. Sad ćemo imati Škotsku i Wales, čiji je stil otvoreni, a jednak pristup očekujem od Belgije i Srbije. Dakle, u organizaciji igre bit će nam znatno lakše. Mi imamo snage nositi se sa svima i svakoga pobijediti. Tako će i biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:44