TALIJANSKI KUP

VIDEO: Inter opet dobio Fiorentinu i izborio finale

Inter Milan's Samuel Eto'o (R) scores as Fiorentina's goalkeeper Sebastien Frey fails to save during their Italian Serie A soccer match at the Artemio Franchi stadium in Florence April 10, 2010. REUTERS/Marco Bucco (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

Nogometaši milanskog Intera prvi su izborili plasman u finale Kupa Italije. I u uzvratnom su ogledu, na Artemio Franchiju, pobijedili Fiorentinu 1-0.

Ovom prilikom je Francuza Sebastiena Freyja svladao Samuel Eto'o u 57. minuti, a podsjetimo da je u prvom, milanskom ogledu, Inter slavio s identičnih 1-0 uz pogodak Diega Milita.

U uzvratnoj je utakmici Fiorentina bila bolja, diktirala tempo i stvarala prilike, no nisu bili umješni pred Julijom Cesarom, pa su tako Gilardino (više puta), Jovetić, Montolivo i ostali već u prvom dijelu propustili nekoliko prilika za vodstvo Toskanaca.

Kazna je uslijedila na drugoj strani, u 57. minuti, kada je domaća obrana slabo postavila zamku zaleđa. Izbjegao ju je Eto'o, odlično je primirio loptu i našao se sam pred domaćim vratarom Freyom te je, iako šeprtljavo, ipak udarcem lijeve noge smjestio loptu u rašlje domaćih vratiju.

Do kraja utakmice su obje momčadi imale priliku postići pogodak, no sve je ostalo na onom Kamerunčevom s početka drugog dijela.

Recimo da u drugom polufinalu igraju Roma i Udinese. Rimljani su dobili prvu utakmicu kao domaćini 2-0, a uzvratna se igra na Friuliju 21. travnja. Lako je moguće, dakle, da Inter i Roma uz borbu za naslov prvaka imaju i duel u finalu Kupa gdje će odlučivati o još jednom trofeju.









Talijanski kup, polufinale (uzvratna utakmica)

Fiorentina - Inter 0-1 (Eto'o 57), prva utakmica 0-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:00