POLUFINALE KUPA KRALJA

VIDEO: REAL - ATLETICO 3-0 Atletico nokautiran, Di Maria zabio i asistirao, Modrić spašavao

U drugoj polufinalnoj utakmici Barcelona je na Nou Campu pobijedila Real Sociedad s 2-0
 AFP

Cristiano Ronaldo će dugo pamtiti srijedu u kojoj je proslavio 29. rođendan. Dan mu je počeo kaznom od tri utakmice neigranja u prvenstvu (Villarreal, Elche, Getafe) zbog crvenog kartona, a večer protekla u visokoj pobjedi protiv gradskog suparnika Atletica (3-0) u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja.

Real je uvjerljivo prekinuo Atléticov tromjesečni niz od 23 utakmice bez poraza. Simeone je vodeći u Primeri, ali vjerojatno neće obraniti Kup kralja. Možete li zamisliti da Real ispusti tri pogotka prednosti?

Junak velike pobjede je Angel Di Maria, strijelac i dvostruki asistent. U 17. minuti je pronašao Pepea čiji udarac, koji je išao izvan gola, u mrežu skrenuo Insua. U 57. je bio autor najljepšeg poteza na utakmici, vanjskom je asistirao Jeseu, a u 73. izdaleka postavio konačnih 3-0. Ovaj put je Miranda bio nesretnik koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

I Luka Modrić je bio važan u stvaranju velike prednosti. Šezdesetak sekundi prije trećeg pogotka je na gol-crti izbio Godinovu loptu. Spriječio je pogodak za 2-1, a iz kontre koja se izrodila Real je poveo s 3-0. Ronaldo je igrao, ali nije bio raspoložen.

U drugoj polufinalnoj utakmici Barcelona je na Nou Campu pobijedila Real Sociedad s 2-0. Barca je tako, naizgled, vrlo dobro iskoristila domaći Camp Nou i prvu utakmicu, no treba naglasiti da je katalonska momčad ipak još jednom pokazala neuvjerljivo lice.

Lionel Messi je ostao bez pogotka, napadački je opet Barça odigralo loše, kao i protiv Valencije, a domaćina su spasili gol Sergija Busquetsa, pri samom kraju prvog dijela, i gostujući vratar Enaut Zubikarai koji je krivac za drugi pogodak.

Još je gore po Barcelonu što je minimalno iskoristila svih 45 minuta u nastavku kada je imala igrača više, jer je u 44. minuti isključen Inigo Martinez.

Uzvratna se utakmica igra 12. veljače.





REAL MADRID - ATLETICO MADRID 3-0 (Insua 17-ag, Jese 57, Di Maria 74)

KRAJ UTAKMICE!

74. minuta - Čini se da je polufinalnoj priči kraj! Di Maria je pucao s 20 metara, lopta je zakačila Mirandu i prevarila nesretnog vratara Atletica. Real ima ogromnih 3-0!



Real Madrid 3-0 Atletico Madrid (Copa del Rey) by Goals-Arena

73. minuta - Modrić spašava Real. Nakon kornera glavom je pucao Godin, Casillas je već bio savladan, ali Luka je sa gol-linije izbio loptu u polje.

70. minuta - Pepe je mogao biti apsolutni junak večerašnje utakmice. Nakon kornera branič Kraljeva pucao je milimetar od vratnice.

57. minuta - Real je povećao vodstvo nakon sjajne akcije Di Marije. Argentinac je bez gledanja dao sjajnu loptu u prostor, a Jese je iz blizine savladao Courtoisa.



Real Madrid 2-0 Atletico Madrid (Copa del Rey) by Goals-Arena

52. minuta - Sjajan solo-prodor Modrića završen je traljavim udarcem...

Počelo je u nastavku.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

32. minuta - Ponovno je na mukama Curtois. Vratar Atletica prvo je odbio odličan udarac Jesea s lijeve strane 16-erca, a nakon toga lopta se odbila do Modrića koji je pucao ravno u Belgijca.

21. minuta - Casillas je spašavao ispred Mirande, a u istoj akciji je Arbeloa za dres potezao Costu. Sudac nije ni pomislio pokazati na bijelu točku.

17. minuta - Real vodi! Di Maria je dugo držao loptu, prešao dva igrača Atletica i kratko dao za Pepea. Branič Reala je opalio s 20-ak metara, a lopta je zahvatila Insuu i prevarila vratara Curtoisa.



Pepe Goal Real Madrid vs Atletico Madrid 1-0 La... by suelencrist6

13. minuta - Prva prilika na utakmici. Bljesnuo je Diego Costa, pucao je glavom sa 11 metara, ali Casillas je obranio.

8. minuta - Real je počeo pritiskati. Nakond rugog kornera na utakmici Benzema je loše zahvatio loptu glavom... Uslijedila je velika gužva, ali gosti su se spasili.

Utakmica je počela!

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Modric, Di María, Jesé, Ronaldo, Benzema.

ATLETICO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Insúa, Gabi, Koke, Arda, Diego, Raúl García, Costa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:19