NEZADRŽIVI PROFESOR

FOTO: VELIKI IVICA POKUPIO BODOVE U MOSKVI Kostelić trećim mjestom nastavio veliku žetvu bodova! Slavio Hirscher!

Ivica Kostelić je u stilu završio svoj siječanj. Nakon postolja u Wengenu, pobjede i postolja u Kitzbühelu, naš skijaš se i u Moskvi, u drugom paralelnom slalomu sezone, popeo na postolje osvojivši treće mjesto. Prvo je pripalo Marcelu Hirscheru, Ivičinom suparniku iz polufinala, a drugo Šveđaninu Andreu Myhreru.

Ivica je u prvom krugu skijao protiv Aleksandra Horošilova, domaćeg skijaša koji je u natjecanje ušao s pozivnicom. U prvoj vožnji su imali isto vrijeme, a to se kod skijaša dogodilo i paru Truls Johansen - Marcel Hirscher, ali u drugoj vožnji je Ivica bio brži i sa 9 stotinki boljim vremenom prošao među 8 najboljih. Drugi suparnik bio mu je Amerikanac David Chodounsky koji je zamijenio Teda Ligetyja u Moskvi. Ponovo je bilo 'na knap’, ali je stotinka bila na Ivičinoj strani, a “za nagradu” je u polufinalu dobio Marcela Hirschera. Austrijanac je do završnice došao preko Norvežanina Trulsa Johansena (zamjena za Jansruda) i Šveđanina Jensa Byggmarka.

U prvoj polufinalnoj vožnji Ivica nije imao šansu protiv vodećeg skijaša svijeta, zaostao je 26 stotinki, ali je druga bila sasvim drukčija priča i velika je šteta što je Ivica u jednom trenutku ostao bez štapa. Da nije bilo tog peha pitanje je kako bi završilo, ali ovako je Austrijanac otišao u finale, na dvoboj s Andreom Myhrerom, a Ivicu je čekala borba za “broncu” protiv Njemca Felixa Neureuthera.

U prvoj vožnji protiv Njemca Ivica je imao 6 stotinki bolje vrijeme, na kraju je slavio sa samo 1 stotinkom prednosti. Neureuther je gledao u nevjerici, a naš skijaš je proslavio svoje 57. postolje u Svjetskom kupu.

U ženskoj utrci slavila je Njemica Lena Dürr koja je sjajno iskoristila priliku koju joj je poklonila Viktoria Rebensburg odustavši od nastupa u Moskvi. Za Dürr je to prva pobjeda u Svjetskom kupu, a u finalu je bila bolja od Slovakinje Veronike Velez Zuzulove koja je osvojila prvi paralelni slalom ove sezone u Münchenu. Treće mjesto je pripalo 17-godišnjoj Amerikanki Mikaeli Shiffrin. Tina Maze je bila vrlo uvjerljiva u prvom krugu protiv Ruskinje Ane Sorokine, pa je bilo iznenađenje što ju je u drugom krugu izbacila Švicarka Wendy Holdener koja je u Moskvi bila umjesto Lare Gut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:11