HOKEJ

Ovječkin iz Washingtona u Dinamu iz Moskve

Washington Capitals left wing Alex Ovechkin (8), of Russia, collides with Atlanta Thrashers goalie Chris Mason, left, and Freddy Meyer, right, during the third period of an NHL hockey game, Saturday, Oct. 23, 2010, in Washington. The Capitals won 4-3 in overtime. (AP Photo/Nick Wass)
 AP

Jedna od najvećih hokejaških zvijezda Aleksandar Ovječkin odlučio se vratiti u rodnu Rusiju, gdje će igrati za moskovski Dinamo u KHL ligi budući da je u NHL ligi proglašen štrajk zbog kojeg će vjerojatno propasti cijela sezona.

Ovječkin je član Washington Capitalsa, a za Dinamo iz će igrati sve dok se ne počne s natjecanjem u NHl ligi. Ovječkin (27) dosad u NHl ligi ima 604 utakmice u kojima je zabilježio 369 pogodaka i 369 asista.

I druge hokejaške zvijezde bježe u Europu zbog NHL-štrajka. Tako je slovenski hokejaš Anže Kopitar (Los Angeles Kings) potpisao za švedskog drugoligaša Moru u kojem igra njegov mlađi brat Gasper, a Kanađanin Jason Spezza, kojeg Ottawa Senators plaćaju 7 milijuna dolara po sezoni, odlazi u švicarski Rapperswil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:28