NA REDU JE HEWITT

Dodig pregazio Kohlschreibera za 2. kolo Valencije

Hrvatska će imati dva predstavnika u 2. kolu Valencije. Nakon Marina Čilića dalje ide i Ivan Dodig koji je u 1. kolu savladao Philippa Kohlschreibera 6-2, 7-6(6)

VALENCIA - Izvrsnu formu iz kvalifikacija gdje je glatko svladao Austrijanca Dominica Thiema i njemačkog tenuisača Daniela Brandsa, Ivan Dodig je donio i u glavni turnir. Bio je to sjajan start i jedna od boljih pobjede ove sezone, pobjeda nad Philippom Kohlschreiberom.

Sve je izgledalo dobro i vrlo sigurno. Dodig je glatko dobio prvi set, u drugom uvijek izgledao bolje, onda je propustio meč-loptu u 12. gemu. I još četiri u tie-breaku nakon što je poveo 6:2. Kohlschreiber je poravnao na 6:6, no Dodig nije izgubio živce. Kao što niti jednom nije izgubio servis, spasivši svih 6 break-prilika njemačkog tenisača.

Dodiga u 2. kolu čeka okršaj protiv Australca Lleytona Hewitta koji je u 1. kolu savladao 4. nositelja Argentinca Juana Monaca (6-3, 6-4). Ukoliko Dodig savlada Hewitta, a Čilić Fernanda Verdasca u 2. kolu, hrvatski će tenisači međusobno odmjeriti snage u četvrtfinalu.

ATP Valencia, 1. kolo:

Dodig - Kohlschreiber 6-2, 7-6(6)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:26