ATP PARIZ

Đoković u finalu preko Federera, Nadal ispao od Davida Fererra

Đoković nije briljirao, ali nije ni morao protiv tenisača koji radi previše pogrešaka, dok je Ferrer u 25. međusobnom ogledu s Nadalom upisao tek petu pobjedu

Trideseti međusobni obračun Rogera Federera i Novaka Đokovića, u kojem je Srbin upisao ukupno 14. pobjedu, bio im je prvi ovogodišnji.

Trebala je proći cijela sezona da bi se napokon obnovilo rivalstvo, ako se to danas može nazvati rivalstvom. Lani su igrali pet puta, posljednji u finalu londonskog Mastersa, a to što sve do Bercyja nisu igrali, nije Đokovićev već problem nekad najboljeg tenisača svijeta, koji je uglavnom daleko od završnica, pa onda i nije mogao igrati s Đokovićem.

Polufinale Bercyja krenulo je obećavajuće za Švicarca, koji je u četvrtfinalu, nakon tri poraza, napokon svladao Argentinca Juana Martina del Potra. Federer je rano imao break-lopte, pa onda i break, da bi dobio prvi set i breaknuo na početku drugog seta.

No, brzo je sišao s oblaka, spustio je i sebe i svoje navijaše i kako se više igralo, njegovi su problemi rasli. Izgubio je servis za 1:1 pa onda još jedan, da bi u trećem gemu trećeg seta nakon 30:0 izgubio četiri poena u nizu i servis. Posije toga tu više nije bilo povratka.

Đoković nije briljirao, nije ni morao briljirati protiv tenisača koji radi previše pogrešaka. I zato je Federer počeo padati na rang-listi, zato je osvojio samo jedan turnir ove sezone i zato uglavnom gubi od najvećih rivala. I zato ga, kako tvrdi Rafael Nadal, "prvo mjesto više ne zanima".

Grand Slam naslov svakako, samo je pitanje, veliko pitanje ima li ono što je imao nekad kad je osvajao i po tri Grand Slam naslova u jednoj sezoni i 17 ukupno. Teško je povjerovati, on ipak više nije negdašnji Federer...

U drugom polufinalu španjolski "derbi" pripao je Davidu Ferreru. Treći nositelj eliminirao je prvog igrača svijeta Rafaela Nadala u dva seta i u 25. međusobnom ogledu upisao tek petu pobjedu.

Kada već ne ide na zemlji, Ferrer zna kako igrati protiv Rafe na tvrdoj podlozi. Od ovih pet pobjeda, četiri je ostvario na tvrdom, a samo jednu i to u prvom okršaju još 2004. u Stuttgartu na zemlji.

Nije dopustio da Nadal ostvari desetu uzastopnu pobjedu nad njim, pa će danas braniti naslov pobjednika Bercyja. S Đokovićem ima negativan skor 5-10...

POLUFINALE:

Đoković (2) - Federer (5) 4:6, 6:3, 6:2,

Ferrer (3) - Nadal (1) 6:3, 7:5. (n)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:46