Getty Images
VELIKI OKRŠAJ

BUDUĆI OLIMPIJCI U BACANJU KUGLE Fićo se za pobjedu bori protiv ‘brata’ i trenera

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 01. srpanj 2016. 13:47

Posljednja dva tjedna zajedno su za doručak, ručak i večeru. A onda i između obroka - na poslu. I tako će biti sve do odlaska na Olimpijske igre u Riju. A dotad dvojica hrvatskih bacača kugle, Stipe Žunić (25) i ć (21) poprilično si mogu dosaditi. Mjesec i pol dana nije malo...
- Ma nećemo, ovo vam je ljubav - smije se kao i obično raspoloženi Zadranin Žunić.
- Meni je puno pomoglo što treniram zadnje vrijeme s Filipom i njegovim trenerom Kemalom Mešićem. Pazimo se međusobno, kontroliramo, ne radimo više nego što treba, pomogli su mi i u tehničkom smislu, a to mi je bilo najbitnije. Meni nije problem ni snaga ni brzina, samo tehnika, jer problemi sa šakom dva mjeseca nisu mi dopuštala normalno bacanje, ali sada sam povezao 20-ak dana bacanja i tehnika se ustabilila - zadovoljno će Stipe.

Žunić će sljedećeg tjedna na EP u Amsterdamu braniti 4. mjesto otprije dvije godine. Filip pak tamo dolazi kao brončani s ovogodišnjeg dvoranskog SP-a. Žunić je zimus bacio kuglu do 20,61, na otvorenome pak 20,60 m (osobni rekord mu je 21,11), a Filip je oba osobna rekorda bacio ove sezone - 20,87 u dvorani i prije tri tjedna 20,71 m na otvorenome.
- Danas ćemo vidjeti koji je bolji. Danas će se sve karte otkriti - opet će kroz zezanciju Stipe.
Iako, uozbiljit će se oni danas od 18 sati na Parku mladeži. Njihov klub ASK Split organizator je malog turnira koji će zbog ovog dvoboja biti itekako zanimljiv.
- Fićo je meni kao mlađi brat. On je čak i prije mene specijalizirao kuglu i bez obzira na to što smo konkurencija sada, mi jedan drugome želimo samo najbolje. Nema drugačijih osjećanja osim prijateljske, bratske podrške. Nikada ne idem na natjecanje s ciljem da nekoga pobijedim, ponizim, ja sam sebi uvijek najveći konkurent. Bitno mi je samo da bacam dobro, dobio sve protivnike ili od svih izgubio.
Tko je bolji posljednjih dana na treninzima na kojima im društvo prave i katarski bacači među kojima i jedan od najtalentiranijih juniorskih diskaša na svijetu Mohamed Ibrahim Moaaz, a koje trenira njihov bivši trener Ivica Jakeljić?
- I Stipe i ja smo dobri - smije se Filip.
- Ja imam bolji rezultat ove sezone, ali ništa to ne znači. Tu smo negdje. Ono u čemu je Stipe jači jest sigurno njegova razina snage, dok ja imam bolju eksplozivnost, duže poluge...
Filip će se danas boriti i protiv trenera Mešića, reprezentativca BiH koji će nastupiti i na EP-u i na OI zajedno s njim.
- Ove sezone ima 3 cm bolji rezultat od mene na otvorenome, to mu je prilika da me provocira, ali nadam se da ću ga brzo prestići.
Možda već danas...

Linker
23. travanj 2024 14:49