Srđan Vrančić / CROPIX
POSEBNA VEČER

KONAČNO JE KUCNUO I TAJ ČAS Hrvatska zlatna olimpijka putuje u Monte Carlo upoznati svoju 'simpatiju': 'U Riju mi je pobjegao, ali sada...'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 02. prosinac 2016. 22:30

Nije bila među deset kandidatkinja u izboru Svjetske atletske federacije za najbolju atletičarku svijeta, no Sara Kolak, naša olimpijska pobjednica u bacanju koplja, ipak će danas biti na velikoj fešti IAAF-a u Monte Carlu.

- Dobila sam poziv kao i, pretpostavljam, svi olimpijski pobjednici. Veselim se još bolje upoznati neke posebne ljude. Znamo se mi ovako s natjecanja, ali to je samo iz viđenja - rekla je Sara, koja će večeras od 20 sati prisustvovati dodjeli nagrada za najbolje u olimpijskoj 2016.

Zagreb, 220816.
Zracna luka Pleso.
Povratak Sare Kolak, osvajacice zlatne medalje u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Sara je sletjela u zracnu luku s ostalim hrvatskim atleticarima, Stipom Zunicem i Anom Simic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Haljina za Monte Carlo

- Meni je u sportskom društvu uvijek nekako najugodnije. Bit će fora saznati o nekome malo više, a ne samo rezultate, kao dosada.

U finalnom izboru za najbolju atletičarku svijeta ostale su svjetske prvakinje na 10.000 m Almaz Ayana i kladivašica Anita Wlodarczyk, kao i najbrža žena ove sezone, Elaine Thompson. Za titulu najboljeg atletičara bore se Usain Bolt, svjetski rekorder na 400 metara Wayde van Niekerk i sjajni britanski dugoprugaš Mo Farah. Tko su Sarini favoriti?

- Iskreno, ne znam. Ovo je bila fenomenalna atletska godina. Rezultati su skočili nekoliko stepenica više. Vidjeli smo svi da neke najvažnije stvari ne igraju ulogu u izboru, kao naprimjer kad si nepobijeđen cijelu sezonu i obraniš sve naslove, tako da... - aludirala je ovdje Sara na svoju prijateljicu Sandru, koja je i obranila i četvrti put zaredom osvojila olimpijsko zlato, peti put Dijamantnu ligu, a nije među tri najbolje.

- Vidjet ćemo koga će proglasiti. Ja se ne bih kladila ni na koga.

Sara će večeras imati priliku upoznati najvećeg u svom sportu - Usaina Bolta.

Usain Bolt of Jamaica celebrates winning the men's 100m final of the athletics competition in the National Stadium at the Beijing 2008 Olympic Games August 16, 2008. Bolt set a new world record with a time of 9.69 seconds.     REUTERS/Gary Hershorn (CHINA)  - RTR2185A
Gary Hershorn / REUTERS

- Nikada ga nisam imala priliku upoznati. U Riju od šoka nisam ni skužila da trči pored mene dok smo mi bacali finale - smije se Sara vrativši film na 18. kolovoza i najveću noć u svojoj karijeri, noć u kojoj je i Bolt osvojio zlato na 200 m.

- Glava mi je bila potpuno u natjecanju, kasnije sam tek skužila da je i on bio tu. Ali sada me jako veseli što ću upoznati najboljeg atletičara svih vremena.

Kolak inače nije djevojka koja luduje za visokim potpeticama i svečanim haljinama, ali za Monte Carlo se ipak pripremila.

- Haljine i Sara, uf - nasmijala se.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Najugodnije u trenirci

- Nisam još navikla na to. Najugodnije se osjećam u trenirci ili dobrim trapericama i tenisicama. Nikad ne kompliciram kada je odijevanje u pitanju, ali ovaj ću se put malo srediti...

Srediti za druženje s posebnim društvom. Najvećim imenima svog Kraljice sportova; od Usaina Bolta do Genzebe Dibabe, Kendre Harrison, Almaz Ayane, Tianne Bartolette, Thiaga Braza da Silve, Omara McLeoda, Thomasa Rohlera, Davida Rudishe, Christiana Taylora, Wayde van Niekerka...

Linker
20. travanj 2024 03:07