REUTERS/Lucy Nicholson / REUTERS
NEVJEROJATAN PEH

KRAJNJE BIZARNA NESREĆA UNIŠTILA SNOVE ANDREJI IVANČEVIĆ Pakirala stvari, hodala bosa, a onda udes! Ništa od Svjetskog prvenstva

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 22. srpanj 2017. 17:27

Nakon što je Blanka Vlašić prije nekoliko dana objavila da neće riskirati i nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Londonu (4-13. kolovoza) s obzirom na to da joj desna noga još nije potpuno spremna za najveće napore, došao je i novi udarac za našu atletsku reprezentaciju. U London neće moći ni najbrža Hrvatica Andrea Ivančević (32).

Naša rekorderka na 100 (11.30) i 100 m prepone (12.87) ozlijedila se krajem svibnja, posljednjeg dana priprema u Splitu. I to na bizaran način. Prilikom pakiranja stvari za Zagreb, hodala je bosa, čudno zakoračila i udarila nogom o kotač kofera. I slomila prst na nozi. Prst do maloga na lijevoj nozi.

Oporavak se oduljio

Liječnici su fiksirali prst, naredili mirovanje tri tjedna, Andrea je završila na štakama, ali cijelo vrijeme vjerovala je da će uspjeti. Da sezona ipak nije izgubljena i da će se vratiti spremna na stazu do glavnog izazova ove godine, SP-a u Londona. Ipak, vrijeme nije bilo na njezinoj strani, iscurilo je prebrzo i...

- Na žalost, za nas je SP izgubljeno. A sezona definitivno završila - potvrdio je jučer Andrein trener Igor Čordaš.

- Napravili smo sve što je u našoj moći, Andrea je trenirala cijelo vrijeme ono što je ozljeda dopuštala, nije se predavala do posljednjeg dana, ali jednostavno, vrijeme nam je iscurilo. Oporavak se oduljio, nalazi rendgena nisu bili kakve smo očekivali, zakompliciralo se i morali smo se prestati nadati. I okončati sezonu.

Ovo je točka na “i” Andrejinih pehova koje vuče i drugu sezonu za redom. Prošlo ljeto imala je cistu na koljenu, ali izvukla je Olimpijske igre samo s dva pripremna natjecanja i još je na kraju u Riju bila 13. Iznad očekivanja. U ovu godinu odlično je krenula u dvorani. Ova sjajna preponašica trčala je 7.30, samo stotinku sporije od svog nacionalnog rekorda na 60 m “glat”, ali i 7.96, samo 5 stotinki sporije od rekorda na 60 m prepone. Sve se tempiralo da rekord na preponama sruši na Europskom dvoranskom prvenstvu u ožujku u Beogradu, gdje je trebala konkurirati i za medalju, ali na posljednjem mitingu prije tog natjecanja istegnula je zadnju ložu. I nije otišla u Beograd.

Andrea je velik borac

Nadali su se da će ljeto ipak donijeti ono pravo. Pripreme je odradila maksimalno, sve do posljednjeg dana i onog kobnog kofera...

- Andrea je velik borac. Istina, nije joj bilo lako prihvatiti da je sezona za nju završena, ali morala se pomiriti s tim. Pa nije mogla šest tjedana stati na nogu. Jednostavno, to je bilo nemoguće izvući. Koliko god smo se nadali. Ali ono što je najbitnije, Andrea nije izgubila motivaciju, jako je motivirana za nastavak karijere i uvjeren sam da može dati još puno. A sve dok je tako, sve dok ima takvu želju, ja ću biti uz nju. Danas će odraditi posljednji trening, a onda će malo otići na more. Na aktivni odmor, ne može ona mirovati. Održavat će se fizički da u rujnu možemo krenuti ispočetka s pripremama.

Zagreb zaslužuje više

Nije postojala opcija da možda nastupiti 29. kolovoza na Hanžekovićevu memorijalu?

- Jest, čak bi i mogla trčati, ali pitanje je kakav bi to bio rezultat. A pred svoju publiku moraš doći spreman. Prošle godine bila je druga sa sjajnim rezultatom, glupo je doći na natjecanje tek tako, samo da se pojaviš. Zagrebačka publika zaslužila je više. Zaslužila je zdravu i spremnu Andreu. A vjerujem da će takva biti sljedeće sezone kada nas čeka dvoransko SP u Birminghamu i EP na otvorenome u Berlinu.

Linker
16. travanj 2024 13:32