Ben Hoskins/Getty Images / Getty Images
HRABROST ILI LUDOST?

NE SMETA GA NI OPASNA BOLEST Bailey-Cole ide na trialse unatoč Zika virusu

Piše: Kristina DominikovićObjavljeno: 27. lipanj 2016. 19:10

Samo pet dana prije nego trebaju startati jamajčanske atletske kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju (od četvrtka), njihovu atletiku potresla je vijest da je jedan od najbržih ljudi na tom otoku zaražen Zika virusom.

Naime 24-godišnji Kemar Bailey-Cole, aktualni olimpijski pobjednik i bivši prvak svijeta na 4x100 m, priznao je da ima dijagnozu koje se posljednjih mjeseci grozi gotovo svaki sportaš koji se sprema za Rio. Neki veliki poput golfera Roryja McIlroya odustali su od nastupa u Brazilu baš zbog ovog problema.
- Nisam ni znao da imam virus, trenirao sa s njim tri dana - rekao je Kemar.

Aktualni prvak Commonwealtha na 100 metara kaže da je saznao za problem tek nakon što mu je njegova djevojka pronašla kvrgu na vratu.
- Osjetio sam bolove u leđima i mišićima, ali mislio sam da je to samo bol zbog jakog treniranja.
Nažalost, nije to bilo “samo treniranje”. Kemar je upao u vrtlog epidemije koja je u Brazilu počela prije godinu dana, a sada se proširila na više od 60 zemalja svijeta.
- Oporavak nije lak. Osip je još uvijek vidljiv na mom tijelu, oči me još bole, ali najbolja stvar u svemu tome jest što više ne osjećam nikakvu bol u mišićima.

Upravo zbog ovog posljednjeg Bailey-Cole ovoga tjedna želi stati na startnu liniju pored najbržih Jamajčana, Usaina Bolta, Yohana Blakea i Asafe Powela i pokušati izboriti mjesto u timu za Rio.
- Ja idem na trialse s razmišljanjem da sam zdrav i spreman - poručio je mladić kojeg inače trenira Glen Mills, trener Usaina Bolta i Yohana Blakea.

Kemar je inače prije tri tjedna u Kingstonu trčao 10.00, a najbolji rezultat u karijeri mu je onaj iz Londona prošle godine kada je stotku istrčao za 9.92.
- Apsolutno imam pravo vjerovati da mogu pobijediti svakog Jamajčanina. I Bolta, zašto ne?
Čak i sa Zikom? Vidjet ćemo...

Linker
20. travanj 2024 04:52