Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SN U ORGANIZACIJI

PRIAJVITE SE NA JEDNO OD NAJMASOVNIJIH NATJECANJA U HRVATSKOJ Kros je najljepši način spajanja s prirodom

Hrvatski atletski izbornik Mladen Katalinić nada se da će netko od tisuća trkača završiti profesionalno u atletici
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 29. ožujak 2017. 23:29

Hrvatski atletski savez i ove je godine bitan partner Sportskim novostima u organizaciji 34. krosa SN.

S njima u “timu” su kao pokrovitelji i Državni ured za šport pod vodstvom naše najveće sportašice Janice Kostelić, ponovo je tu i Hrvatski olimpijski odbor, a sve kako bi Prvenstvo osnovnih i srednjih škola te Prvenstvo studenata u trčanju u prirodi i dalje imalo epitet jednog od najmasovnijih natjecanja u Hrvatskoj.

Početak nove ljubavi

- Svim sudionicima Krosa SN želim uspješan nastup i nadam se da će to možda biti i njihov početak ozbiljnog atletskog treninga - poželio je Mladen Katalinić, jedan od naših najboljih atletskih trenera, ujedno izbornik reprezentacije.

- Puno je velikih atletskih imena kod nas i u svijetu svoj debi imalo baš na krosu.

Tko zna, možda se među tisućama koji će 9. travnja trčati zagrebačkim Bundekom krije neki novi Branko Zorko, neka nova Matea Parlov ili, pak, Marko Pjaca jer svi su oni svojedobno bili dio Krosa SN.

Zahtjevnije od staze

- Kros je posebna trkačka disciplina atletike, jer se odvija izvan atletske staze, trči se u prirodi, po neravnom terenu koji nije pripremljen za trčanje, ali tu se trčanje kao prirodni oblik kretanja na najljepši mogući način spaja s prirodom. Kros je nekada bio i unutar olimpijskih igara, a danas se održava na svim razinama pa sve do svjetskog prvenstva. Zahtjevi kros trčanja veći su od zahtjeva trčanja na atletskoj stazi jer je za svladavanje neravnog terena potrebna viša razina motoričkih sposobnosti - kaže Katalinić.

U Hrvatski atletski savez pristiže sve više prijava natjecatelja, a mogućnost prijave traje najkasnije do utorka, 4. travnja do 24 sata i to isključivo slanjem ispunjenog obrasca “Prijave”, koji se može preuzeti s internet-stranice www.has.hr, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Vrhunac cijelog natjecanja bit će uživanje uz posebnog gosta, jednog od najboljih hrvatskih pjevača Tonija Cetinskog.

Prijave za Kros

Prijave učenika za Kros treba poslati najkasnije do utorka 4. travnja 2017. do 24 sata na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave treba slati isključivo e-mailom na obrascu Prijave koji se može preuzeti s internetske stranice www.has.hr. Prijave poslane na drugi način neće biti prihvaćene.

Studenti trebaju kontaktirati Zagrebački Sveučilišni Športski Savez!

Informacije: Hrvatski atletski savez, Trg kralja Petra Svačića 17, Zagreb

Telefon: 01/4610-117, 01/4613-499

Linker
20. travanj 2024 13:30