CROPIX
ONA JE NEDODIRLJIVA, ALI...

SANDRA PERKOVIĆ NAKON OBJAVE DA NIJE MEĐU TRI NAJBOLJE ATLETIČARKE SVIJETA: I ovi su izbori politički nastrojeni!

ATLETIKA Najbolja hrvatska sportašica ponovo nije među tri finalistice izbora Svjetske atletske federacije za najbolje u svijetu u 2016. godini
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 09. studeni 2016. 19:14

Najbolja hrvatska sportašica još jednom nije uspjela. Sandra Perković, koja se posljednjih godina uredno nalazi na popisu od 10 kandidatkinja za najbolju atletičarku svijeta u izboru Svjetske atletske federacije (IAAF), ni ovaj put nije ušla u finalni izbor, među tri. Na svečanosti u Monacu, koja će se održati 2. prosinca, za titulu najbolje atletičarke svijeta borit će se Etiopljanka Almaz Ayana (5.000 i 10.000 m), najbrža žena svijeta ove godine, Jamajčanka Elaine Thompson te poljska kladivašica Anita Wlodarczyk, dok su muški finalisti sve redom trkači - Usain Bolt (100, 200 m), Mo Farah (5.000 i 10.000 m) i Wayde van Niekerk (400 m).

- Iskreno, nisam ni vidjela rezultate glasovanja, niti sam razmišljala o tome - reći će u danas Sandra.

- Ne opterećujem se izborima, ja sam svoj posao napravila, a na njima je da odaberu po svom nahođenju.

Uz Sandru, u finale nisu prošle Vivian Cheruiyot (Kenija), Caterine Ibargüen (Koumbija), Caster Semenya (Južna Afrika), Ruth Beitia (Španjolska) i Kendra Harrison (SAD).

Za trofej koji je Blanka Vlašić osvojila 2010. Sandra se borila kao atletičarka koja je u Riju obranila olimpijski naslov u bacanju diska, mjesec dana prije u Amsterdamu prva je u povijesti osvojila četvrti uzastopni naslov prvakinje Europe, prva je atletičarka koja je uspjela povezati pet trofeja za ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi, vodeća je i ove sezone s hicem od 70,88 m, nepobijeđena je na svih 11 natjecanja na kojima je nastupila, bacila je osam od ovogodišnjih deset najdaljih hitaca.

Sandra je nedavno bila i jedna od deset kandidatkinja u utrci za najbolju atletičarku Europe, no, nije uspjela ući među tri, a titulu je kasnije osvojila španjolska visašica Ruth Beitia.

- Meni je u mom sportu najvažnije da uživam u ovom što radim i da dajem maksimum, da sam u tome najbolja, da na najbolji mogući način u svijetu predstavljam svoju zemlju i da se naša himna svira na svim velikim natjecanjima na kojima sam prisustvovala. I da usrećim svakog hrvatskog građanina. Da razveselim ovaj naš narod, da im donesem pozitivnu atmosferu i da vjeruju da će sutra biti bolje - poručila je nimalo razočarana Sandra.

Dapače, djelovala je prilično raspoloženo. Žestoko u Zagrebu odrađuje prve dane novog olimpijskog ciklusa. Ciklusa u kojem i dalje planira ostati nedodirljiva. Nedodirljiva na stadionu. To joj je ionako uvijek bilo jedino važno. A izbori...

- A izbori k’o i svaki izbori. Politički nastrojeni.

Linker
03. svibanj 2024 20:48