Russian gold medalist Alexander Legkov celebrates as he receives his medal for the men's cross-country 50-kilometer mass start race during the closing ceremony for the Sochi 2014 Winter Olympics, Russia, February 23, 2014. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo - S1BETDTOZPAB
Lucy Nicholson / REUTERS

DOPING AFERE

SVE POLAKO IZLAZI NA VIDJELO, A SLAVA POSTAJE SRAMOTA Rusiji zbog dopinga oduzete nove dvije medalje osvojene na ZOI u Sočiju!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 09.11.2017. u 15:46

 • Rusiji su oduzete još dvije olimpijske medalje osvojene na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. nakon što je Međunarodni olimpijski odbor proglasio četvero ruskih natjecatelja u skijaškom trčanju krivim zbog korištenja dopinga, objavila je u četvrtak agencija R-Sport.

  Predsjednica Ruskog saveza skijaškog trčanja Elena Valbe je za agenciju R-Sport izjavila da su skijaši Maxim Vylegzhanin, Alexei Petukhov, Evgenia Shapovalova i Yulia Ivanova diskvalificirani i da su njihovi rezultati poništeni zbog dopinga.

  Vylegzhanin je u Sočiju osvojio srebro u utrci na 50 km i u štafeti 4x10.000 m. Pethkov nije u Sočiju osvojio medalju, ali je na ZOI u Vancouveru osvojio broncu , dok Shapovalova i Ivanova nisu osvajale medalje.

  Iz drugih medija