Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
SVJETSKA SENZACIJA

VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKU HEROINU Sara Kolak nominirana za najbolju europsku mladu atletičarku, Sandra Perković bez finala!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2016. 13:29

Europska atletska federacija skratila je popis kandidata za nagradu najbolje atletičarke i atletičare te zvijezde u usponu za ovu godinu. Izbor u kojem je u utrci za najbolju atletičarku naša Sandra Perković, a u izboru za zvijezdu u usponu Sara Kolak, ostao je na samo jednoj Hrvatici. Jer, u uži izbor, u top 3 i finale Golden Tracksa čija ceremonija će se održati 15. listopada u portugalskom Funchalu, ušla je samo Sara Kolak.

Naša olimpijska pobjednica u bacanju koplja ostala je u konkurenciji s britanskom sprintericom Dinom Asher-Smith (1. na EP na 200 m i 3. na OI na 4x100 m) i belgijskom sedmobojkom koja je na OI u Riju osvojila zlato, Nafissatou Thiam.

Iz finala izbora za najbolju atletičarku Sandru su izbacile svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Poljakinja Anita Wlodarczyk, španjolska visašica Ruth Beitia koja je ove sezone u 37. osvojila olimpijsko i europsko zlato te bila dvoranska viceprvakinja svijeta te Grkinja Ekaterini Stefanidi, olimpijska i europska zlatnica u skoku s motkom. Oba ta naslova ima i Sandra, ali ima i Dijamantnu ligu i činjenicu da ni na jednom natjecanju nije bila poražena, da je disk dva puta bacala preko 70 metara...

REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes / REUTERS

Svakako je zaslužila mjesto među tri. U finalu za najbolje atletičare ušli su dugoprugaš Mo Farah, visaš Gianmarco Tamberi i bacač koplja Thomas Röhler. Za mušku zvijezdu u usponu još se bore troskokaš Max Hess, 400-metraš Matthew Hudson-Smith i Karsten Warholm (400 m prepone).

Linker
16. travanj 2024 07:50