Eurosport
ČUDESNA TEHNIKA

VIDEO: NEVJEROJATNA ANALIZA! EVO KAKO JE BOLT POSTAO NAJVEĆI SVIH VREMENA Ovo su detalji i 'tajno oružje' kojim je Jamajčanin rušio rekord za rekordom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2017. 20:51

Nema nikakve rasprave o Boltu. Nitko ne može reći da Bolt nije najbolji ikad. Jesse Owens bio je najvažniji, Carl Lewis napravio je sprint profitabilnim, ali Bolt je najveći svih vremena - poručio je Bolton, drugi velikan sprinta, koji je 1997. bio prvak svijeta na 200 m.

Najljući protivnik Usaina Bolta posljednjih godina je Amerikanac Justin Gatlin iz američkog trening kampa u Birminghamu još jednom je poslao poruku Jamajčaninu. Valjda mu opet smeta silna pažnja koju Bolt uzima ostatku društva, pogotovo njemu. Očito mu idu na živce i priče o Boltovoj mirovini.

Patrick Smith/Getty Images
Getty Images

- Ne vjerujte mu, on bi se mogao vratiti atletici. Zašto ne? Ima status rock zvijezde, može putovati svijetom, zabavljati se, partijati okolo, a onda reći “želim sve osvojiti još jednom”. Možda će uzeti godinu dana odmora, a onda reći “volim ovo, ne mogu tako prebrzo ostaviti sve” - prognozira 35-godišnji Gatlin.

Prije Gatlina, Boltu je najveću prijetnju predstavljao Tyson Gay s kojim je 2009. godine odmjerio snage u najiščekivanijoj utrci u povijesti. U toj je utrci Bolt uzeo zlatnu medalju, ali i srušio vlastiti rekord, ujedno i svjetski (9.58 sec.) dok je njegov prvi pratitelj iz SAD-a istrčao 'stotku' za 9.71 sekundi.

Danas, osam godina kasnije Europsort je u zanimljivom video napravio analizu legendarne utrke u Berlinu u kojoj je detaljno objašnjeno kako je Jamajčanin došao do ovog nevjerojatnog rezultata.

Linker
19. travanj 2024 08:14