Getty Images
OBITELJ NE GUBI NADU

POSLJEDNJA ŠANSA ZA NAJVEĆEG SVIH VREMENA 'Ako netko može spasiti Michaela Schumachera, onda smo to moj tim i ja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2017. 15:22

U teškoj skijaškoj nesreći, koju je imao u Meribelu u prosincu 2013., Michael Schumacher zadobio je teške ozljede glave, od kojih se dugo oporavljao u bolnici u Francuskoj.

Čim su im to u rujnu 2014. godine odobrili liječnici, nekadašnjeg njemačkog vozača Formule 1 članovi najuže obitelji premjestili su u vilu u Glandu u Švicarskoj, no čini se kako 48-godišnji Schumacher ondje neće još dugo ostati.

Naime, švedski portal expressen.se piše da će sedmerostrukog svjetskog prvaka uskoro prebaciti u američki Dallas, gdje bi trebao započeti novo liječenje. Tu odluku donijela je Michaelova supruga, 48-godišnja Corinna.

Iako glasnogovornica obitelji Sabine Kehm i dalje odbija dati bilo kakvu službenu izjavu o Schumacherovu zdravstvenom stanju, strani mediji prenose vijest da će se omiljeni vozač Formule 1 podvrgnuti novoj vrsti terapije u specijalnoj klinici za ozljede mozga u Dallasu.

- Michaelovo zdravlje nije javna stvar. Nemam komentara na tu temu - rekla je glasnogovornica Kehm njemačkim medijima.

Ipak, njemački magazin Bravo donosi vijest o odlasku šampiona u SAD kao gotovu stvar. Doktor Meeks je na glasu kao jedan od najcjenjenijih neurologa na svijetu i mnogi kažu da 'ako mu netko može pomoći, to je upravo dr. Meeks'.

- Imamo puno iskustva s pacijentima poput Schumachera. Sumnjam da postoji ijedna klinika u Europi koja je liječila toliki broj pacijenata s takvim traumama koliko smo mi - rekao je Meeks.

Linker
16. travanj 2024 08:52