Screenshot: Youtube
NAJVEĆI TRAG OSTAVIO JE U ITALIJI

BOMBASTIČNA VIJEST IZ DOMA ODBOJKE Nakon 24 godine vraća se u Zagreb: Svjetski priznati stručnjak novi je trener Mladosti

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 28. ožujak 2017. 16:38

Bombastična vijest iz Doma odbojke, trener odbojkaša Mladosti od ponedjeljka je svjetski poznati i priznati stručnjak Ljubomir Travica, koji se tako nakon 24 godine vraća u Mladost.

Ljubo je bio igrač Mladosti do 1983, kada je krenula njegova inozemna karijera, prvo u Italiji. Bio je član reprezentacije bivše države na Olimpijskim igrama ‘80. u Moskvi.

Najveći trag ostavio je u Italiji, gdje je vodio mnogobrojne klubove, a isto tako bio je izbornik reprezentacije Srbije i Crne Gore od 2003. do 2006.

Ovu sezonu započeo je kao trener u Iranu, ali je zbog velikih financijskih problema koji potresaju tamošnju odbojku, a o čemu je SN već pisao, prekinuo suradnju u pola sezone. Predsjednik Mladosti Proenergyja Miro Pavlović i direktor Darko Antunović, kako rekoše, u nevezanom razgovoru prošlog vikenda, dogovorili su suradnju do kraja sezone.

- Ne pruža se prilika svaki dan imati za trenera tako svjetsko ime kao što je Travica - rekao je Antunović.

- Zamišljeno je, zapravo, bilo da se on uključi u stručni stožer, da bi se dodatno ojačali i pokušali već ove sezone napasti naslov prvaka Hrvatske, no, trener Tomislav Mišin nije se vidio u toj suradnji, što nam je žao, pa je došlo do razlaza.

Dosadašnji trener Tomislav Mišin, također dijete Mladosti, s odbojkašima je već ove sezone osvojio naslov pobjednika Kupa protiv Kaštelana, koji su već pet godina za redom nedodirljivi prvaci Hrvatske. Očito je ovaj potez kluba dodatni napor da ih se pokuša skinuti s trona.

Linker
19. travanj 2024 01:49