Foto: Emica Elvedji / CROPIX
SVJETSKI KUP

OSAM HRVATSKIH ADUTA U OSIJEKU 'Ovo je najveći sportski događaj u Slavoniji i drago mi je da smo svi skupa dijelom toga'

Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2017. 19:53

Na devetom po redu natjecanju Svjetskog kupa u gimnastici koje će se od 18. do 21. svibnja održati u Osijeku Hrvatska će imati osmero gimnastičara po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Dan uoči početka natjecanja i prvoga kvalifikacijskog dana, u dvorani Gradski vrt održana je uobičajena press konferencija na kojoj su uz brojne novinare nazočili svi članovi hrvatske reprezentacije koji će braniti boje na velikom sportskom događaju u Osijeku. U ženskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Ana Đerek (parter i greda), Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok) te Ana Poščić (parter), dok će u muškom dijelu programa nastup u finalu od hrvatskih gimnastičara pokušati izboriti Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama te Marijo Možnik i Tin Srbić na preči.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

"Ovo je najveći sportski događaj u Slavoniji i drago mi je da smo svi skupa dijelom toga. Kao Osječanin već sam dosta puta bio na postolju, a sada bih želio i pobijediti pred svojom publikom. Prije par dana dobili smo vijest kako neće nastupiti Krisztian Berki, najbolji svjetski vježbač na konju s hvataljkama, što mi je iskreno žao, ali ga razumijem jer je teško držati formu cijelu sezonu. Pripremio sam se za direktnu borbu s njim i nastupat ću kao da je on ovdje. Neće ni ovako biti lako pobijediti, bit će tu jako dobrih konkurenata, prije tjedan dana u Kopru pobijedio je Slovenac Sašo Bertoncelj kojeg svakako smatram najvećim konkurentom. No, svjestan sam kako treba odraditi vježbu od početka do kraja. Imati ću ove godine još jedan veliki motiv. Ovo je teren Tomislava Markovića, našeg Osječanina koji neće nastupiti, ali bit će s nama jer je sastavni dio hrvatske gimnastičke reprezentacije. Njegova tragedija sve nas je potresla, ali nam je pokazala kako se uvijek vrijedi boriti", kazao je Robert Seligman, koji je na nedavnom EP-u osvojio četvrto mjesto u konju s hvataljkama.

"Na Svjetskim kupovima osvojio sam četiri bronce. Jednu od njih i u Osijeku. Potom je došlo srebro, a prošli tjedan u Koperu i prvo zlato. Meni je u Osijeku prvi cilj da se dobro zabavimo, a da ćemo mi svi pokazati gledateljima kako možemo osvojiti odličje. Nadam se kako ću se zajedno s Marijom Možnikom boriti u nedjelju u finalu, a svim gledateljima želimo prirediti sjajan gimnastički spektakl", kazao je Tin Srbić.

Linker
25. travanj 2024 03:51