Screenshot: Youtube
ŠOKIRALA JE SPORTSKI SVIJET

POTRESNO PRIZNANJE BIVŠE OLIMPIJSKE POBJEDNICE Nakon 26 godina optužila šesterostrukog olimpijskog pobjednika: 'On je čudovište koje me je silovalo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2017. 17:17

Dvostruka olimpijska pobjednica u gimnastici iz Barcelone 1992. godine (u ekipnom i all round natjecanju) Tatiana Gutsu priznala je nakon 26 godina šutnje da je bila žrtva silovanja.

Svoju potresnu priču danas 41-godišnja Ukrajinka obznanila je na Facebooku. Ona je optužila legendarnog bjeloruskog gimnastičara Vitalija Šerba (45), inače šesterostrukog olimpijskog pobjednika, da ju je silovao 1991. godine nakon natjecanja u Stuttgartu i to u dobi kada je imala svega 15 godina. I Gutsu i Šerbo trenirali su tada zajedno za bivši SSSR.

"To sam ja hrabra poslije 27 godina. Tatjana Toropova, za koju sam mislila da mi je prijateljica i kolegica u reprezentaciji, hvala ti što nisi bila hrabra za mene kada sam te najviše trebala. kada se nisi zauzela za mene i branila ženska prava nakon tako užasnog čina...Šerbo me silovao 1991. godine u Stuttgartu. On je čudovište koje me držalo u zatvoru i zbog kojeg sam se bojala toliko godina. Znam da ćeš se probati braniti, ali moji su detalji puno jači od tvojih riječi. Sada me više ne možes slomiti", napisala je Gutsu.

Linker
17. travanj 2024 00:26