CROPIX
HOKEJ NA LEDU

SVAKA ČAST NA PRVOJ AKCIJI PRIJE POČETKA EBEL SEZONE Medvjedi doniraju sadnice za opožarena područja u Dalmaciji

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 07. rujan 2017. 15:40

Stara poslovica da se pravi junaci poznaju tek u nevolji, još jednom se pokazala istinitom. Iako se tek zbraja šteta uzrokovana požarima koji su ljetos poharali područje Splita, ova je nepogoda još jednom pokazala i humano lice građana Hrvatske - iz svih krajeva Lijepe naše na požarišta su se slijevali anonimni junaci spremni pomoći sugrađanima u nevolji.

U ovu inspirativnu priču o pomoći i herojstvu uključio se i hokejaški klub Medveščak, koji će za svaku prodanu sezonsku ulaznicu za svoju iduću EBEL sezonu, Hrvatskim šumama donirati sadnicu za opožarena područja Splita i okolice.

- U početnoj fazi odmah doniramo 1.026 sadnica vrste koja najbolje odgovara ovom području i koja će u što kraćem razdoblju pomoći da se požarom stradalo područje prirodno obnovi te da našu obalu i otoke ponovo učinimo zelenima - rekao je direktor komunikacija Medveščaka Ranko Vučinić.

Osim kupnjom sezonske ulaznice, građani će svoj doprinos moći dati i kroz donacije u vrijednosti od jedne do nekoliko sadnica, koje će se prikupljati kroz brojne aktivnosti organizirane u sklopu utakmica Medveščaka. Za jedan opožareni hektar tla potrebno je oko dvije tisuće sadnica, što znači da je pred svima mnogo posla oko vraćanja prvobitnog izgleda nastradalim područjima...

Inače, uoči otvaranje sezone EBEL-a u petak na gostovanju u Villachu te prve domaće utakmice u nedjelju (Alba Volan), Medveščak je dobio sponzorsko pojačanje u trgovačkom lancu SPAR Hrvatska.

- Cijenimo povijest i priču o klubu te posebno odnos kluba i navijača. Osim sportskim uspjesima, divimo se Medveščaku jer je uspio zadržati pravi duh sporta na tribini i na terenu. Na utakmice Medvjeda dolaze cijele obitelji, a tu smo našli poveznicu s nama - rekao je predsjednik Uprave SPAR-a Helmut Fenzl. (ij)

Linker
26. travanj 2024 17:34