Foto: Vlado Kos/ CROPIX
PRESICA U VARAŽDINU

HRVATSKI IZBORNIK NAJAVIO WORLD GRAND PRIX 'Imamo velike ambicije i zato smo se odlučili za radikalne poteze da čim prije pomladimo sastav'

Piše: HinaObjavljeno: 20. srpanj 2017. 15:43

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Varaždinu će od petka do nedjelje igrati završni treći turnir World Grand Prix serije druge jakosne skupine s Argentinom, Bugarskom i Portorikom.

Na konferenciji za novinare u četvrtak u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi trener hrvatskih odbojkašica Miroslav Aksentijević najavio je bolju igru najmlađe reprezentacije na turniru, s prosjekom od 19 godina. Hrvatska, nakon dva turnira u Argentini i Kazahstanu, ima jednu pobjedu i pet poraza.

"Mi smo u procesu pomlađivanja reprezentacije i igramo s apsolutno najmlađom ekipom na ovom Touru. Imamo velike ambicije u perspektivi i zato smo se odlučili za radikalne poteze da čim prije pomladimo sastav. Normalno je da igramo s puno oscilacija", rekao je Aksentijević te najavio da će velik dio mladih igračica koje su dobile priliku na Grand Prix turnirima konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu u Azerbajdžanu i Gruziji, kada će biti priključene iskusne igračice koje su radi ozljeda bile odsutne s ovih turnira.

"Na ovom turniru igraju najspremnije i očekujem da igramo bolje nego na prethodna dva turnira. Imamo obavezu prema domaćoj publici, a i ove mlade igračice, djevojčice u odnosu na žene iz drugih reprezentacija, stekle su neko iskustvo", dodao je Aksentijević.

Hrvatska je svladala domaćina Argentinu na prvom turniru, a trener reprezentacija ističe da je za još jednu pobjedu potrebno podizanje razine igre. Traži strpljenje i najavljuje bolju igru iz dana u dan.

Trud i rad mladih igračica pohvalila je kapetanica reprezentacije Samanta Fabris.

"Cure su sigurno umorne zbog putovanja i brzog ritma turnira, ali mlade su i brzo se vraćaju. U ekipi je pozitivna atmosfera i daju sve od sebe. U bliskoj budućnosti ova generacija mogla bi pokazati igru na pun višem nivou", rekla je Fabris i dodala da su oscilacije neizbježne, od odličnog set protiv iskusnih Njemica do loših perioda u igri reprezentacije.

"Pozivam publiku da nas dođe podržati jer nam je važno da nas odlična atmosfera ponese", kazala je na kraju kapetanica hrvatske reprezentacije.

Na konferenciji za novinare argentinski i bugarski trener, Guillermo Orduna i Ivan Dimitrov, istaknuli su da varaždinski turnir Grand Prix serije doživljavaju kao važnu pripremu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu idućeg godine.

Utakmice u Varaždinu sva tri dana igraju se od 16 i od 19 sati. U prvom terminu u petak Bugarska i Portoriko, a potom Hrvatska i Argentina. U subotu igraju Portoriko-Argentina i Hrvatska-Bugarska, a u nedjelju Bugarska-Argentina i Hrvatska-Portoriko.

Linker
26. travanj 2024 04:47