SERGIO MORAES / REUTERS
OČEKIVANA ODLUKA

IVICA TUCAK DO TOKIJA Srebra iz Rija, Kazanja i Bergama i bronca iz Barce, dovoljni za produljenje ugovora s Barakudama do 2020.

Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. rujan 2016. 15:42

U Zagrebu se sinoć sastalo, prvi put u novom sastavu nakon u nedjelju održane Skupštine, Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Medijski svakako najzanimljiviji zaključak je produljenje mandata izborniku seniorske A vrste Ivicu Tucku na još četiri godine, odnosno do iza Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Sasvim očekivana i razumljiva odluka sagledamo li je u svjetlu Tuckovih ostvarenja u minule četiri godine u kojima su Barakude osvojile srebro na OI u Riju 2016., SP u Kazanju 2015. i Svjetskoj ligi u Bergamu 2015, uz jednako tako i broncu na SP u Barceloni 2013. Nadalje, u svrhu što kvalitetnijeg djelovanja cijelog Saveza, utemeljena su dva nova tijela.

Rio de Janeiro, 160816.
Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobijedila je domacina Brazil u cetvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Vaterpolisti su time izborili polufinale OI.
Na fotografiji: trener Ivica Tucak.
Foto: Jaki Franja / CROPIX
Jaki Franja / CROPIX / CROPIX

Vijeće sudaca i opunomoćenika za čijeg je predsjednika izabran Milivoj Bebić, te Vijeće trenera i stručnih djelatnika čiji je pak prvi predsjednik Neven Kovačević.

Ujedno, Željan Konsuo, dopredsjednik HVS-a izabran je za predstavnika Hrvatskog vaterpolskog saveza u Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora za sljedeći olimpijski ciklus odnosno do jeseni 2020. godine.

Linker
27. travanj 2024 03:16