Ida Štimac
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
BRAVO, IDA

BUDUĆNOST HRVATSKOG SKIJANJA Sjajna Riječanka Ida Štimac ponovno pobijedila u FIS utrci

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 31. siječanj 2017. 19:14

Hrvatska skijašica 16-godišnja Ida Štimac pobijedila je u utorak u FIS utrci veleslaloma na Starom vrhu u Sloveniji, što joj je druga pobjeda ove sezone u FIS utrkama.

Druga je bila Talijanka Giulia Di Francesco (+1.09), a treće mjesto osvojila je Čehinja Gabriela Capova (+1.24).

Mlada Riječanka je prije četiri dana u FIS slalomu u slovenskom skijalištu Golte bila treća, a prvu ovosezonsku pobjedu u FIS utrkama ostvarila je u slalomu prije nešto manje od dva mjeseca (8. prosinca 2016.) u talijanskom Passo Monte Croceu.

-------------------------------------------------------------

SP skijanje - Eva Goluža osvojila sedmo, a Damir Mizdrak osmo mjesto u slalomu

Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom u talijanskom Tarvisiju, hrvatska skijašica Eva Goluža je osvojila sedmo mjesto u slalomu u kategoriji slijepih i slabovidnih, dok je Damir Mizdrak u muškoj konkurenciji osvojio osmo mjesto.

Eva je u prvoj vožnji bila sedma, a isti je plasman zadržala i u drugoj vožnji.

Zlatnu medalju osvojila je Slovakinja Henrieta Farkasova, ispred Britanke Millie Knight i Njemice Noemi Ewe Ristau.

Učenica drugog razreda zagrebačke opće gimnazije Tituš Brezovački 16-godišnja Eva Goluža bila je najmlađa sudionica ovogodišnjeg SP-a, a trenutačno se nalazi na 11. mjestu svjetske rang liste.

Odlično je skijao i 25-godišnji Damir Mizdrak kojemu je ovaj nastup bio najbolji ove sezone. Mizdrak je nakon prve vožnje bio sedmi, a na koncu je pokvario plasman za jednu poziciju. Zlato je osvojio Kanađanin Mac Marcoux, drugi je bio Španjolac Maizte Santacana, a treće mjesto je zauzeo Slovak Jakub Krako.

Spomenimo i one koji su bili zaslužni za uspjehe Eve i Damira, a to su njihovi vodiči na stazi Ana Žigman i Luka Debeljak. Skijaši i njihovi vodiči su povezani bluetooth vezom. Na kacigama imaju mikrofon i slušalicu. Vodič skija ispred skijaša i da je mu upute o situaciji na stazi, promjenama terena i tempa i eventualnim preprekama.

Mizdrak je 2014. nastupio na Zimskim paraolimpijskim grama u ruskom Sočiju i zauzeo 11. mjesto u slalomu.

Linker
20. travanj 2024 07:28