Nicolo Zangirolami/Voice2Media / Voice2Media
ODLIČNI UOČI OI

DOJMOVI NAKON DVA ZLATA U BAKUU Evo što kažu Gorša i Pejčić

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. lipanj 2016. 20:43

Nesvakidašnji uspjeh ostvarilo je hrvatsko streljaštvo na SK u Bakuu. Dva zlata u jednoj ekstra disciplini ne događaju se svaki dan, a kada se dogodi tek nešto više od mjesec dana prije starta OI u Riju, to zvuči jako optimistično.

Ako smo od Snježane Pejčić, koja dominira cijele sezone, i očekivali tako nešto, od Petra Gorše je to mogao malotko, jer to je njegova prva zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji na velikoj sceni. Kada znamo da su SK zbog EP-a u Italiji žrtvovali “golubovi” Cernogoraz i Glasnović, jasno je da imamo pravo na optimizam.

Počet ćemo sa Snježanom, koja sama kaže...
- Nikad nisam bila u boljoj formi. Nova puška funkcionira odlično, ali nije sve bilo lako kako se čini. Uvukla sam se u finale, jako sam loše otpucala zadnju seriju stojećeg, ali je onda sve to nekako došlo na naplatu u finalu.
- Klečeći je bio dobar, Kineskinja koja je tada vodila stvarno je otpucala svemirski. Mene je nakon toga podignuo dobar ležeći i kao i uvijek u stojećem se raspliće situacija u moju korist - smije se.

Osjećaj je dobar

A onda se uozbilji i kaže:
- Taj stojeći sam jako kontrolirano otpucala i time sam ustvari najviše zadovoljna.
Veliki rezultati, velika očekivanja...
- Nisam opterećenija ništa više nego što sam bila nakon Rija ili Münchena (dva Svjetska kupa). Znam da sam jedan od kandidata za medalju na OI, ali netko mora i to biti, haha. U streljaštvu nas ima zaista puno koje možemo osvojiti medalju. Pokušavam ne paničariti ovih zadnjih mjesec dana. Sad uzimam jedan mali odmor, nakon toga imam natjecanje i mini pripreme u Novom Sadu i to je to, put u Rio! - kaže najbolja svjetska streljačica.

A Petar Gorša je ostvario ono što gradi godinama.
- Natjecanje je bilo zahtjevno. Ova streljana je poznata kao najteža zbog stalnog puhanja vjetra. Moja vještina gađanja po vjetru bila je presudna za ovako dobru izvedbu.
Postajete jedan od favorita za Rio?
- Osjećaj je dobar. Svjestan sam svog potencijala u disciplini trostav i osjećam da mogu još i bolje. U zadnjih godinu dana sam osvajao medalje u sve tri olimpijske discipline i to me posebno veseli.
Ove godine finala su bila blizu, ali su mnoga izostala.
- Nisu me slomila. Ti mečevi su bili dobro odrađeni, tako da se nisam ni u jednom trenutku zamislio nad sobom. Ovu sezonu nismo željeli nagliti s podizanjem forme. Sve u svoje vrijeme.

Što do Rija?
- Do Rija me očekuju dvoje pripreme u Solinu, državno prvenstvo malim kalibrom i međunarodno natjecanje Grand Prix Novi Sad u sve tri discipline. U Riju ću nastupati zračnom i malokalibarskom puškom, u tri discipline: zračna, ležeći i trostav.
I sam je ushićen zbog Bakua?
- Ne događa se svaki dan. Ovo je bitna stvar za našu reprezentaciju i šalje dobru poruku s vrha naniže. I Snježana i ja smo sretni s postignutim uspjehom i nadamo se to ponoviti.
Skromno kao i uvijek. I ako ništa, bit će zanimljivo sve to pratiti. To je najvažnije. A sad 4. srpnja EP u Italiji, padaju golubovi. Na potezu su Glasnović i Cernogoraz.

Linker
26. travanj 2024 00:12