youtube
MUČNE SCENE

DRAMA ATLETIČARKE! POČELA SE RUŠITI PRED SAMIM CILJEM Muški natjecatelj htio pomoći, a suparnica ju nije ni pogledala, samo protrčala i - pobjedila!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2017. 21:13

Mučne scene dogodile su se na 39. varšavskom maratonu koji se u glavnom gradu Poljske održao u nedjelju. Kenijska atletičarka Recho Kosgei dugo je vodila, i nakon 42 kilometra te oko dva i pol sata trčanja imala tri minute predbnosti pred konkurencijom, no onda se 800 metara od cilja počela rušiti u nesvijest.

Otprilike dvije i pol minute se 32-godišnja Kenijka mučila i pokušala ostati na nogama te završiti utrku, a onda su je počeli sustizati ostali trkači. Prvi je naišao Slovak Marek Hladik, 10. u poretku muških natjecatelja, koji je stao i pokušao podići Kosgei.

Nakon kratkog pokušavanja odustao je i nastavio s utrkom, a dok se to događalo prošla je i Etiopljanka Bekelu Beji i 'mrtva -hladna' protrčala pored spomenutog dvojca, a da nije ni pogledala prema njima te uzela pobjedu s rezultatom 2:35:08.

Vrlo brzo nakon utrke počeli su se pojavljivati komentari zabrinutih sportaša i gledatelja zašto nitko od liječnika nije pomogao nesretnoj Kenijki, a naknadno je stiglo i službeno priopćenje organizatora.

"Pravila nalažu da liječnička pomoć automatski znači i diskvalifikacija. budući da kenijska trkačica nije pokazivala kako želi pomoć nitko nije htio ulaziti i tako joj ugroziti eventualnu pobjedu. Bila je pri svijesti i svi su mislili kako će ipak nekako nastaviti utrku", stoji u priopćenju.

Međutim, mnogi se pitaju bi li organizatori tako ostavili i neku od domaćih trkačica da se muči.

Razlog padanja u nesvijest 32-godišnje Kenijke najvjerojatnije se krije u tome što nije uzela vodu ni na 30 ni na 35, a niti na 40 kilometara utrke.

Nesretna Kenijka nije završila utrku i odvezena je u bolnicu, a nakon svega dobro se oporavlja.

Linker
20. travanj 2024 10:34