Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
PROTUTNJALA JE TURNIROM

FOTO: GORE, BAKLJE, GORE GRADELE Već dugo jedna 15-godišnjakinja nije doživjela ovakav doček po povratku u Hrvatsku: Ona nema pojma što joj se sprema!

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 05. srpanj 2017. 13:13

Solin je dostojno dočekao svoju novu sportsku nadu! Ana Viktorija Puljiz, kadetska prvakinja Europe u judu se u utorak navečer vratila kući, a pred dvoranom na Bilankuši sa zlatom oko vrata dočekali su je brojni kolege iz Judo kluba Solin, prijatelji, obitelj..., piše Slobodna Dalmacija.

- Nisan mogla virovat da će bit ovakav doček – rekla je Ana (15) brišući suze s lica.

Primala je čestitke sa svih strana, grlila se i fotografirala sa svima, čak i s poznatijim sestrama Barbarom i Brigitom Matić koje su joj također došle čestitati.

Zapalile su se bengalke, potekla je i pjesma, a kolege iz kluba pripremili su prigodne transparente „Viki ti si naše zlato“ i „Sitna ali dinamitna“. Ana je bila u nevjerici.

- Ona nema pojma šta joj se sprema. Misli da je doček samo klupski, u intimnoj atmosferi. Jedva čekamo vidit joj izraz lica – rekla nam je ponosna mama Snježana prije nego što će Ana doći pred dvoranu u društvu trenera Dragana Crnova.

- Vozili smo se sat ipo od Splita do Solina kroz veliku gužvu i taman smo stigli doma gledat finale na internetu. Još san i danas na iglama, nije nam došlo u glavu. Nakon meča Ana me pitala znan li šta je napravila, a ja joj rekla da znan, da vidin šta ljudi pišu, svi zovu! Jako smo zahvalni i ponosni – kazala je Snježana, dok je tata Mijo dodao:

- Nikad je nisan vidija u ovakvoj formi i s toliko samopouzdanja. Protutnjala je turnirom. Ovo je iznad svih naših očekivanja.

Podsjetimo, Ana Viktorija već je u prvoj kadetskoj sezoni osvojila europsko zlato i to u kategoriji do 44 kg na prvenstvu koje se održalo u litavskom gradu Kaunasu.

Trener Dragan posebno je emotivno proživio Anin trijumf:

- Sva odricanja u zadnjih par godina su vridila. Ima sam ovakav osjećaj prije pet godina. Zna sam da je blizu medalje, ali zlato nismo mogli očekivat ni u najluđim snovima. Naš je krajnji cilj olimpijska medalja.

Branko Crnov, direktor Solina nije skidao osmijeh s lica:

- Bili bismo sretni s bilo kojom medaljom. Solin nema puno europskih prvaka. Velika je stvar postići ovakav rezultat već u prvoj kadetskoj godini.

Ani su došli čestitati i predstavnici Grada Solina točnije zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić koji je rekao kako mu je ovo bila najslađa obveza do sada, dok je predsjednik JK Solin Ilija Kokeza priznao da ima tremu pa da je zato za govor pripremio šalabahter.

Slavlje se proteglo do kasnih večernjih sati, a već danas Ana se vraća u uobičajeni ritam treninga jer već sljedećeg mjeseca čeka je Svjetsko prvenstvo u dalekom Čileu. Hoće li zaslužiti još jedan doček?

Linker
18. travanj 2024 22:37