Al Bello/Getty Images / Getty Images
NE MOŽE S POLA SNAGE

FRANO VIĆAN ZA SPORTSKE NOVOSTI KOMENTIRA NASTUP HRVATSKE NA SVJETSKOM PRVENSTVU Rusi su pogriješili jer su isprovocirali Sukna

Piše: Frano VićanObjavljeno: 20. srpanj 2017. 13:47

Niti su Rusi toliko loši, niti smo mi toliko dobri da ih možemo dobiti u pola snage.

Rusi su napravili samo jednu veliku pogrešku, isprovocirali su Sukna, “razbudili” ga i natjerali na dodatni angažman jer se vidjelo koliko je bio motiviran za golove. Utakmicu smo započeli bez njega, što se najviše osjetilo kod igrača više.

Imali smo tri neiskorištene kontre u prvoj četvrtini i dva olako primljena pogotka i tih 3:1 za njih nije nimalo lijepo izgledalo. U drugoj četvrtini smo imali velikih problema s ritmom, nikako se nismo uspjeli nametnuti, a Rusi su se, s povoljnim rezultatom i dobrim obranama vratara, počeli povlačiti u zonu, što je dodatno otežavalo našima posao.

U trećoj se četvrtini na gol vratio pravi Bijač, baš pravi Bijač, koji je odmah obranio rusku kontru za 7:4, Krapić nakon toga dobiva igrača više, a Joković zabija pogodak za naš priključak Rusima na -1. Joković, jedan od naših najboljih igrača uz Sukna i Krapića, nakon toga je pogodio za izjednačenje.

Njihov centar i ujedno kapetan nam je radio velike probleme tijekom čitave utakmice, što isključenjima, što pogocima, što petercima.

Rusi su kod 9:8 imali igrača više, no, tu su naši uspjeli blokirati njihova igrača na prvoj vratnici i to je jedan od ključeva naše pobjede. Vukičević i Sukno su bili u tom bloku.

Istaknuo bih još jedan detalj. Minutu i 40 sekundi prije kraja utakmice Tucak je ostavio Antu Vukičevića u igri, pokazavši mu koliko ima povjerenja u njega, kod igrača više i to na poziciji broj tri, tamo gdje se organizira igrač više i on je krasnim udarcem donio pobjedu našoj reprezentaciji.

Nadam se da nitko nije ozlijeđen jer je pri kraju susreta bilo dosta nervoze s obje strane, što je prava šteta.

Mislim da smo puno boljim ulaskom u utakmicu sve to mogli izbjeći. Pogotovo isključenja Lončara i Tucka na kraju, što znači da ih neće biti na sljedećoj utakmici. Srećom, to je Japan, reprezentacija od koje ne treba strahovati.

Kad igraš protiv slabijeg protivnika, a Rusije to jest u odnosu na nas, ulazak u utakmicu je najvažniji. Ako uđeš kao što mi na ovoj utakmici, onda se protivniku rodi nada da može nešto napraviti, vidi neku svoju šansu.

Zato je trebalo igrati kao protiv Amerikanaca u prvoj utakmici, tu smo se od starta nametnuli i zapravo lagano završili posao.

Linker
24. travanj 2024 05:29