Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
ČUDNE ODLUKE

GDJE JE TU LOGIKA ?! Nikoli Rađenu gotovo pa oprošteno uzimanje kokaina i vraća se vaterpolu!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. lipanj 2016. 13:46

Sud za sportsku arbitražu u Lausanni drastično je umanjio, gotovo pa oprostio kaznu srpskom vaterpolskom reprezentativcu Nikoli Rađenu kojem je dokazano uzimanje kokaina!

Podsjetimo, Nikola Rađen je u svibnju prošle godine dobio četiri godine zabrane nastupa od FINA-e zbog utvrđenog uzimanja dopinga čiji su tragovi pronađeni tijekom protudopinškog pregleda. Drugim riječima, imao je zabranu nastupa do 2019. Srpski se reprezentativac žalio, a Sud za sportsku arbitražu u Lausanni je tek sada, iako je bilo najavljeno da će odluku donijeti još u siječnju ove godine, donio pravomoćno rješenje kojim se Rađenova žalba prihvaća, kazna bitno ublažava i omogućava mu se iznova nastupati već od 17. veljače 2017.

Ova je odluka pravomoćna i na nju više nema pravo žalbe. Indikativno je da se razrješenje slučaja Rađen silno otegnulo, čak šest mjeseci dulje od same najave suda, kao i da je ovaj slučaj riješen puno kasnije nego slučaj našeg Nikše Dobuda, a koji je utvrđen kasnije!?
Nadalje, Nikša Dobud je zbog izbjegavanja protudopinškog pregleda dobio čak četiri godine suspenzije, te mu je žalba pred Sudom za sportsku arbitražu odbijena.

Međutim drugom sportašu, u ovom slučaju Nikoli Rađenu je za dokazano uzimanje kokaina žalba usvojena, a ukupna suspenzija je kraća od - dvije godine! Rađen će se sigurno vratiti vaterpolu, dok za Dobuda to ne možemo tvrditi nakon isteka čak četiri godine kazne.

Linker
20. travanj 2024 13:14