Facebook
BRAVO BORNA!

HRVAT JE POSTAO SVJETSKI PRVAK U NOVOM OLIMPIJSKOM SPORTU Borna Čujić pomeo konkurenciju u sportskom penjanju i uzeo zlato!

Piše: HinaObjavljeno: 13. studeni 2016. 20:27

Hrvatski reprezentativac Borna Čujić osvojio je naslov svjetskog juniorskog prvaka u sportskom penjanju u disciplini bouldering na SP održanom u kineskom gradu Guangzhouu.

Čujić je u finale u koje ide samo šest natjecatelja ušao s trećim rezultatom iz polufinala, no i dalje nije smatran favoritom. Ipak, već u prvom smjeru od četiri finalna pokazalo se kako misli ozbiljno jer je bio jedini koji se popeo na vrh. Slijedeći smjer popeo je on i još dvojica natjecatelja. Treći smjer bio je najteži, jer ga nitko nije svladao i već je tada Čujić imao osiguranu medalju, a zadnji je smjer odlučivao kojega sjaja. Penje ga najprije Englez Bossi, pa Švicarac Ometz, a zatim i Čujić koji je tako postao svjetski prvak.

Sportsko penjanje je sport koji je uvršten i u olimpijsku obitelj, te će se u Tokiju 2020. godine po prvi put naći u programu OI. U Hrvatskoj nije toliko popularan niti međunarodno konkurentan.

Linker
18. travanj 2024 19:42