Foto: Damir Krajac / CROPIX
VATERPOLO SP U BUDIMPEŠTI

HRVATSKA JE SPREMNA ZA VELIKI OKRŠAJ KOJI NOSI POLUFINALE Izbornik i igrači u velikom zajednišvu: Kvalitetniji smo, jedva čekamo boj za samu završnicu

Piše: HinaObjavljeno: 24. srpanj 2017. 20:55

Hrvatska je kvalitetnija reprezentacija od Italije i mi smo ti koji smo bliže pobjedi, kazao je uoči četvrtfinalne utakmice s Italijom na SP-u u Budimpešti izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska je dosad na Svjetskom prvenstvu zabilježili tri pobjede, protiv reprezentacija Amerike, Rusije i Japana, a time izborili su prvo mjesto u skupini D čime su se direktno plasirali u četvrtfinale, izbjegavši time odigravanje utakmica osmine finala. Suparnik četvrtine finala odlučivao se između domaćina Mađarske i reprezentacije Italije, a kako je njihov međusobni ogled završio izjednačenim rezultatom, u tom se slučaju nije gledala ukupna gol razlika, već tko je s više gol razlike dobio trećeg u skupini. Italija je kao druga iz skupine B u razigravanju za četvrtfinale bila bolja od Kazahstana 12-7, osiguravši dvoboj s Hrvatskom.

"Očekuje nas vrlo dobra reprezentacija, odlično pokrivena na svojim pozicijama. Ove godine s njima imamo dvije izgubljene utakmice, i s turnira, i iz prijateljskog susreta, pa nam je to dovoljno upozorenje da maksimalno motivirano i jako uđemo u utakmicu. Ipak, vjerujem da ukoliko bude sve kako treba, Hrvatska je kvalitetnija reprezentacija i mi smo ti koji smo bliže pobjedi. No, u svakom slučaju nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica", rekao je izbornik Ivica Tucak.

Izbjegavši osminu finala reprezentacija je imala nekoliko dana više za pripremiti se za utorak, kada u 22 sata uskaču u bazen s Talijanima.

"Atmosfera u momčadi je odlična, nestrpljivo očekujemo četvrtfinale i utakmicu s Italijom. U prošlih nekoliko utakmica skupine primijetili smo prve grupice naših navijača, čiji nam dolazak puno znači i koji nam je bio dodatan vjetar u leđa", rekao je reprezentativac Ante Vukičević.

"Osjeća se lagana nervoza sada pred utakmicu s Italijom, ali to je ona pozitivna nervoza, jedva čekamo da započne utakmica. Osjećamo se spremni i nadamo se pobjedi", potvrdio je reprezentativac Luka Lončar.

Linker
15. travanj 2024 21:23