REUTERS
VATERPOLO SP U BUDIMPEŠTI

HRVATSKI IZBORNIK SPREMIO HRVATSKU FLOTU ZA 'POTOP' SRBIJE 'Itekako znamo ključ do pobjede! Počet ćemo malo drugačije, a onda...'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. srpanj 2017. 23:01

Posljednjeg dana priprema u Zagrebu u razgovoru s izbornikom Ivicom Tuckom dotaknuli smo se Srbije kao mogućeg suparnika. Tada je izbornik spomenuo da je logično nakon silnih poraza od istog suparnika nešto mijenjati.

- Sigurno ćemo početi nešto drukčije. Neću sada otvoreno govoriti što jer se sve čita, ali nešto mogu reći. Počet ćemo nešto malo drukčije u odnosu na jednog od njihovih ljevaka.

Dubina napada

Što će večeras biti ključno?

- Ključ je pozicijski napad, ne smijemo dopustiti da nas odguraju daleko od svog gola. Moramo imati dubinu napada, pa iz toga pronaći rješenja i s vanjskim šutom i s dobivanjem igrača više. To smo imali protiv Italije. Ako nas udalje od gola, odmah se javlja nesigurnost, njihova lakša tranzicija. No, počeli bismo sa dvije promjene.

Srbija je u posljednjih godinu dana još malo ojačala obranu, ali ona je drukčija od talijanske, u kojoj se ide “preko glave”.

- Njihova je glavna odlika obrana, to je točno. Pogotovo njihovi braniči koji uspijevaju suparničke centre držati podalje od gola i onda se vraćaju u pokretljivu zonu, koja je 8-9 metara od njihova gola. Bez potrebne dubine napada, tu je nemoguće dati gol. Zato moramo prvu liniju napada imati dva metra od njihova gola. To je sigurno.

Postoje li imalo dvojbe o vrataru-starteru Bijač ili Marcelić?

- Ostavit ću tu odluku otvorenom do neposredno prije početka utakmice.

Spremi za sve

Nakon Italije spomenuli ste da je ova reprezentacija psiho-fizički spremna za sve, za naslov. Da može dobiti sve pa i te “strašne” Srbe. Ostajete pri tome?

- Naravno! Nije to rečenica koja je tek tako iznesena, ona se temelji na radu, ponašanju, dosadašnjim utakmicama. Zaista mislim da je ova momčad psiho-fizički spremna za sve moguće situacije u bazenu i to nam daje za pravo da možemo napraviti puno.

Linker
25. travanj 2024 17:43