Zlatko Karlo
MOŽE NOGOMET, A MOŽE I ODBOJKA

IVAN PERIŠIĆ APSOLUTNA JE ZVIJEZDA ODBOJKAŠKOG TURNIRA U POREČU Slavni hrvatski reprezentativac odradio trening punom snagom i izgleda - impresivno!

MAJOR TURNIR SVJETSKE SERIJE U ODBOJCI NA PIJESKU, POREČ, 27. LIPNJA - 2. SRPNJA
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 28. lipanj 2017. 14:19

Svjetska Major serija odbojke na pijesku koja se po treći puta održava u Poreču, ove godine je još zanimljivija nego ijedna do sada, zahvaljujući jednom pomalo neobičnom potezu organizatora, koji su uputili pozivnicu za glavni turnir našem nogometnom reprezentativcu, igraču Intera Ivanu Perišiću.

Poznato je da je Ivan veliki zaljubljenik u odbojku na pijesku, koju već godinama ljeti igra u Splitu sa svojim društvom, među kojima su i ozbiljni pravi odbojkaši na pijesku. Stoga je poželio odigrati i jedan pravi turnir, uputio je poziv organizatorima porečkog turnira koji su mu to omogućili, pa se tako našao zajedno sa Nikšom Dell'Orcom u ždrijebu turnira.

.. .. #TheCrew

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444) on

Njegovo igranje izazvalo je veliku medijsku pozornost, pa su ovdje pristigle mnoge novine koje inače ne tretiraju taj sport, ali su zato poslali svoje novinare, ne bi li nekako dobili Perišićevu izjavu. Ivan već duže vrijeme ne daje intervjue pa je taj stav zauzeo i ovdje u Poreču. Tako nije upriličena niti presica koja bi zasigurno bila silno posjećena. Ipak, s druge strane, Perišić se vrlo rado odaziva djeci koja ga usput zaustavljaju ili zbog autograma ili zbog zajedničkog fotografiranja.

Nakon kvalifikacijskih utakmica na glavnom terenu u uvali Peškera, Ivan Perišić je sa svojim partnerom Nikšom Dell'Orcom odradio večernji trening, sparirali su mu također hrvatski par Silić i Željković. Trening nije bio najavljen pa stoga nije bilo puno ljudi okolo po tribinama, no neki su ipak uspjeli uloviti pokoju fotografiju iz daljine našeg nogometnog asa u za njega, ali i za javnost, ipak neobičnom sportu.

Ono što je u svakom slučaju primjetno bilo nakon nekih 45 minuta treninga je da Ivan doista može igrati bilo koji sport, da je silno talentiran s loptom. Iako pomalo krutih leđa, vrlo dobro je svladao osnove odbojkaške igre. Sve je to kompenzirao silnom skočnošću i brzinom koju posjeduje. U svakom slučaju u svom prvom meču danas (srijeda) u 21 sat neće se osramotiti.

S očitim veseljem odradio je trening, bacao se za loptom u kupaćim bermuda gaćicama, golog torza, na oduševljenje malobrojnih djevojaka koje su trening pratile s tribina. Nakon odrađenog posla na pijesku nekolicina novinara pokušala je uloviti neku izjavu, no Ivan je žurio na tehnički miting, uobičajen prije svakog velikog natjecanja. No, tko zna, možda Ivan, koji je pokazao da razumije odbojku na pijesku, dođe u borbu za neko od čelnih mjesta na turniru, pa će tada možda i dati neku izjavu.

Linker
21. travanj 2024 00:42