VATERPOLSKI BAL NA DUNAVU

JUGAŠI U BUDIMPEŠTI SPREMNI DO ZADNJEG DAHA BRANITI NASLOV 'Naravno da možemo ponovno dignuti trofej, zato smo i došli!'

U Budimpešti počinje po mnogima nikad jači final six u kojem praktički svih šest momčadi može postati prvakom Europe. Jugaši brane naslov, a već u četvrtfinalu čeka ih protivnik iz prošlogodišnjeg finala Olympiacos
Piše: Mario BuconićObjavljeno: 25. svibanj 2017. 14:56

JUG - OLYMPIACOS (19:00)

JUG: Bijač - Garcia, Macan, Perrone - Joković, Lončar, Fatović. TRENER: Vjekoslav Kobešćak

OLYMPIACOS: Pavić - Ntoskas, Bušlje, Espanol - Mylonakis, Mourikis, Janović. TRENER: Theodoris Vlachos

-------------------------------------------------------

Večeras počinje vaterpolski bal na Dunavu. Jugaši su u srijedu stigli u Budimpeštu kao aktualni prvaci Europe, spremni do zadnjeg daha braniti naslov najboljeg. Izazivači su izuzetni, prognoze su nezahvalan posao, jer ovaj put svak’ svakoga može pobijediti.

Prvo okupljanje europske vaterpolske kreme od dužnosnika, trenera, igrača i nikad brojnijih novinara bilo je u press-centru prekrasne velebne nove Dunav Arene.

Problem sa smještajem

- Ispričavamo se što nisu nazočni naš trener Kobešćak i kapetan Bijač, imali smo problema sa smještajem - između ostalog je rekao predsjednik Jakobušić, što je prouzročilo rumenilo na licu predsjednika Mađarskog saveza.

O veličini i značaju završnog turnira šest najboljih klubova Europe dovoljno govori i podatak da je akreditirano 143 novinara, utakmice iz Budimpešte prenosit će devet TV-kuća, a po prvi put prijenos će biti i za gledatelje u SAD-u.

Najzanimljiviji je prvi susret četvrtfinala, a kako i ne bi kada će mađarsku završnicu otvoriti prvak i doprvak Europe.

- Ako ne vjerujemo da možemo ostati prvaci Europe, onda nam je bolje da odmah sjednemo u avion i vratimo se u Atenu. Mislim da smo jači nego lani, sada imamo Mlađana Janovića, Bušlju i Espanola, ali do priželjkivanog uspjeha ne možemo igrom pojedinaca, već jedino pravim kolektivom - rekao je trener Olympiacosa Theodoros Vlachos, koji u svojim redovima ima i dva odlična Hrvata - Josipa Pavića i Andru Bušlju.

Svih šest za trofej

- Točnije bi bilo reći - tri. Drago mi je što mogu računati na podršku i savjete još jednog Hrvata, uz mene je Hrvoje Koljanin.

A prognoza grčkog trenera je...

- Pobjednika četvrtfinalnog susreta protiv Juga odlučit će sitnice, bolji dan, jer uistinu je mala razlika između naših dviju momčadi.

Jugaši se nadaju da će te sitnice, ako budu sitnice, biti na njihovoj strani.

- Pitate me jesu li čuda moguća i može li Jug ponovo biti prvakom Europe? Naravno, zato i jesmo ovdje, ali svjesni smo da će biti teško, nikada teže, jer svih je šest momčadi u Budimpeštu došlo slaviti - optimističan je i oprezan u isto vrijeme direktor Juga Ognjen Kržić.

- Mi smo se odlično spremili, odlično smo analizirali Olympiacos, ali uza svu našu silnu želju i kvalitetu, to nije nikakva garancija da ćemo u četvrtfinalu uspjeti.

Tko je u pravu, znat ćemo večeras. Veliki okršaj, repriza prošlogodišnjeg finala, počinje u 19.00...

RASPORED

Četvrtak, 25. svibnja

Četvrtfinale

19.00 Jug CO - Olympiacos

20.30 Eger - Brescia

Petak, 26. svibnja

Utakmica za 5. mjesto

17.30 poraženi iz četvrtfinala

Polufinale

19.00 Pro Recco - Jug CO/Olympiacos

20.30 Szolnok - Eger/Brescia

Subota, 27. svibnja

15.15 za 3. mjesto

16.45 Finale

Linker
19. travanj 2024 15:51